Stig Dogg – Stigidilaatio

Stig Dogg - Stigidilaatio
1. Alkusoitto (säv. Stig Dogg)
2. Stigidilaatio (Säv. & San. Stigg Dogg & DJPP)
3. Vadelmasuklaa (Säv. Stig Dogg; San. Stig Dogg & DJPP)
4. Rakastuin Sporakuskiin (säv. & San.  Stig Dogg)
5. Kiveni ( Säv. DJPP; San. Stig Dogg)
6. Kovat Piipussa ( Säv. Peltola & Hakala; San. Stig Dogg)
7. Välisoitto (säv. Stig Dogg)
8. Kun Nainen Lyö ( Säv. & san. Stig Dogg)
9. Klubilla Feat. Davo (säv. Stig Dogg; San.Stig Dogg & Davo)
10. Loskat Naamalle Feat. Reilukerho & Ryppy Rubiini (Säv. DJPP & Stig Dogg; San, Stig Dogg, Tuomio, Kone, Setä Koponen & Ryppy Rubiini)
11. Muistan sen (säv. & San. Stig Dogg)
12. Unelmat Haihtuu feat. J-low (Säv. R2; San. Stig Dogg & R2)
13. Grande Finale ( Säv. Stig Dogg)

Stig Doggin toinen soololevy julkaistiin 3rd Rail Musicin uuden ala-merkin, Muumaa Musiikin kautta 29.8.2007. Tavalliseen Stigin tapaan levy menee läpi pitkälle samoissa aihepiireissä missä debyyttikin, eli perinteisiä hiphop kliseitä naisista, rahasta, autoista, bileistä ja vähän vielä lisää naisista ja naisista ja ei aina niin kauniiseen sävyyn… naisista.

Levyltä on aiemmin julkaistu singlenä mukavasti pumppaava klubiträkki, joka kantaa levynmukaisesti nimeä ”Stigidilaatio”. Jopa 200 000 katsojaa youtubessa kerännyt biisi onkin selkeästi levyn tarttuvimmasta päästä olevia raitoja, ja itselleni yksi ainoita, jotka on jäänyt soimaan useampaankin otteeseen soittimeen. Toisena erittäin tarttuvana ja varsinkin biitin puolesta maukkaana biisinä voisin mainita ”Vadelmasuklaan”, joka tulee olemaan levyn seuraava videolle päätyvä biisi. Biitin soundit tuo mieleen mukavasti monet vanhat west coast klassikot aina Nate Doggista Foesumiin. Läpät on perus Stigiä, ei mitään sykähdyttävää, mutta laulut kuitenkin kuulostavat varsin mukavilta ja toimivilta, sekä äänenkäytön että melodioiden puolesta. Levyn kuudes biisi eli ”kovat Piipussa” herättää kuuntelijan varsin tutulla melodialainauksella; Rocky leffoista tuttu Survivorin Eye Of The Tigerhan sieltä pamahtaa soimaan! Tekstit liikkuu övereihin vedetyissä thuggailu aiheissa ja Stigi kertoo perinteiseen kliseiseen sävyynsä miten käy vihamiehille, jotka liikkuu hänen huudeillaan. Sinänsä kuitenkin varsin toimiva idea tälläiseen biittiin, eli biitti ja tekstit sopivat yhteen varsin hyvin. Biisi erottuu hieman edukseen levyn linjasta, mutta jää kuitenkin helposti kuuntelematta useampaan kertaan.

Viimeiseen levyltä jotenkin itselleni kiinnostusta herättäneeseen biisiin, Loskat Naamalle, on tullut mukaan Tuomion, Koneen ja Setä Koposen tähdittämä Reilukerho sekä Ryppy Rubiini. Biisissä on ihan iskevä biitti ja hieman Down South henkeä uhkuva kertosäe. Tekstit tarjoavat hyvin vähän mitään suurempaa mielenkiintoa herättävää tarttumapintaa, mutta varsinkin Reilukerhon osuudet saavat roppakaupalla pisteitä toimivista tyyleistä sekä muutamista ihan hauskoista läpistä. Biisi menee helposti levyn kärkeen, erityisesti feattien ja kertsin takia.

Näiden vähän enemmän kiinnostusta herättävien biisin lisäksi levyltä löytyykin sitten roppakaupalla materiaalia joista ainakin itselle riitti yksi kuuntelukerta. Näistä mainittakoon esimerkiksi ”Rakastuin Mä Sporakuskiin” ”Kun Nainen Lyö” sekä Davon ja Stigin yhteisbiisi ”klubilla”.

Davo ja Stigg Dog on aiemmin julkaissut DJPP:n tuottajalevyllä biisin ”Puhelimet kii”, joka on mielestäni ehdottomasti yksi toimivimmasta biiseistä, mitä Stigi on koskaan saanut aikaan. Tämän kaltaista räpin ja laulun yhdistelmää olisi levyltä toivonut enemmänkin, mutta ikävä kyllä levyn tarjonta tältä saralta jää hyvinkin vähäiseksi. Pelkkä rivojen kliseiden lallattelu suomeksi ei itseä pidemmän päälle oikein jaksa sykähdyttää ja täten levyn tarjonta jääkin hyvin tyhjäksi kuuntelukokemukseksi, joka ei innosta laittamaan levyä enää uudestaan soittimeen.

Arvosana 2/5

Jätä kommentti