Tha Dogg Pound – That Was Then, This Is Now

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Tha Dogg Pound – That Was Then, This Is Now

1. That Was Then This Is Now
2. Attitude Problem Ft. Swizz Beats, Cassidy
3. Deepeegee
4. Rollin N a Drop Top Ft. Snopp Dogg, A-Dubb
5. Get $ Paid Ft. A-Dubb
6. Get It Get It Ft. Roscoe
7. How Low Ft. Problem
8. Insanity Ft. Soopafly
9. Money Foldn Ft. Krayzie Bone
10. No Mo Police Brutality
11. On & On
12. They Dont Want It Ft. Soopafly
13. Tha Liquor Store
14. U Gets Nuthin Ft. Los
15. Cheat
16. Westside Rydin
17. Yall Know What Im Doin Ft. Turf Talk
18. Get My Drink On & My Smoke On
19. How Tha West Was Won

Pitkän linjan gangsta-duo Tha Dogg Pound eli Kurupt ja Daz Dillinger julkaisi loppuvuodesta 2009 seitsemännen yhteisalbuminsa That Was Then, This Is Now. Heti alkuun myönnettäköön, että allekirjoittaneen odotukset kyseistä levyä kohtaan eivät olleet järin korkealla. Lopulta kuuntelukokemus jäi kuitenkin positiivisen puolelle.

Raitoja levyllä on kaikkiaan peräti yhdeksäntoista ja biittipuolesta vastaavat pääasiassa Daz ja Soopafly. Sekä Kuruptin että Dazin tyyli on aina miellyttänyt arvostelijan korvaa, eikä tälläkään kertaa tarvinnut pettyä: miehet ovat paikoitellen erittäinkin kovassa vireessä. Biititkin ovat pääasiassa varsin toimivia ja noudattelevat samantyylistä linjaa herrojen soololevyjen kanssa. Jos kuuntelija unohtaa haikailut kultaiselle 90-luvulle ja ottaa albumin tämän päivän tuotoksena, kyseessä on yllättävänkin pirteä ja artistien juuria unohtamaton kokonaisuus. Vieraista maininnan arvoinen on ainakin Krayzie Bone, joka tuo persoonallisella tyylillään olennaisen lisän Money Fold’n’-biisiin. Henkilökohtaiseksi suosikkivedoksi nousee mukavan g-funk vivahteinen Get Paid.

Albumin suurin heikkous on ilman muuta sen kesto. Valitettavasti Daz ja Kurupt eivät ainakaan enää tänä päivänä ole niin kovia tekijöitä, että taso säilyisi korkealla yhdeksäntoista kappaleen ajan, vaan joukkoon mahtuu tasapaksuja ja mitäänsanomattomia raitoja. Lisäksi ihmetyttää halu kaivaa vielä vuonna 2009 Notorius B.I.G. haudan takaa feattaamaan On & on -raidalle. Osa levyn kertosäkeistä ja taustoista on myös valitettavan ärsyttäviä. Ensimmäisestä mainittakoon esimerkkinä Attitude Problem sekä U Gets Nuthin, jälkimmäisestä ennen kaikkea bonusraita How the West Was Won. Erityismaininta viellä biisille How Low, joka on kaikin puolin kauhea tekele ja sen sortin klubiflirttailua, jota ei todellakin toivoisi näiden herrojen albumilla kuulevansa. Myös Insanity kuuluu samaan kategoriaan.

Yhteenvetona voisi sanoa, että Dogg Poundin vannoutuneita faneja uutukainen tuskin pettää, joskaan ei varmasti tajuntaakaan räjäytä. Toisaalta niiden, jotka eivät ole Kuruptin ja Dazin tuotannosta aikaisemmin perustaneet, tuskin lämpeävät That Was Then, This Is Now:istakaan. Vuonna 2009 julkaistuna rap-levynä ajateltuna se kuulu kuitenkin niiden albumeiden joukkoon, jota kehtaa kuunnella hyvällä omatunnolla.

Arvosana 3-/5
                                                                                               Mikko Juusti
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://www.thadoggpound.com
http://www.myspace.com/thadoggpound

Jätä kommentti