Thono Slowknow – Pihalla Taas

  • Tyylisuunta:
  • Levy-yhtiö:
  • Julkaistu:
  • Arvosana:
  • Henkilöt:
  • Arvostelija:

Thono Slowknow – Pihalla Taas

1. Intro
2. Nappaa Se
3. Päässä Painetta ft. Lataaja Wormisto
4. Pihalla Taas
ft. Jopoloco
5. Aleksiskivenkatu
6. Pelaajan Pallo
7. Hilloo
ft. Aatsi Pop, Lataaja Wormisto
8. Luokkakokous
ft. Vähäiset Äänet
9. Lomalla
ft. Eräkoira
10. Kuppikunnat (OG Version)
11. Ulos Ulos
12. Ei Oo
13. No Niin Siin Käy

Helsinkiläinen pitkänlinjan artisti Thono Slowknow julkaisi hiljattain kolmannen sooloalbuminsa, joka kantaa nimeä Pihalla Taas. Mies on soolojensa lisäksi tunnettu legendaarisesta Vähäiset Äänet -kokoonpanosta ja myös tekemistään musiikkivideoista. Thonon musiikista on aina paistanut läpi tietty iloisuus ja siksi hänen musiikin on voinut lähes poikkeuksetta laskea kuuluvan siihen kesäisen soundin joukkoon. Pihalla Taas ei sinänsä tarjoa tästä poikkeusta, vaan levy melkeinpä jatkuu siitä mistä on lähdetty. Naiset, pilvenpoltto ja muut kevyet aiheet käydään läpi levyllisellä loistavaa puistosoundia, jonka äänimaailman on luonut underground mainetta niittänyt Puisto-osasto. Levy tarjoaa tarinan Rotasta ja Näädästä, jotka ovat Kallion päihteidenhuuruisia hahmoja. Levyn mukana tulee myös neljä sivuinen sarjakuva kyseisistä tyypeistä.

Äänimaailmasta huomaa, että yksi mies on sen takana ja paketti on juuri hiottu Thonon tyyliseksi  materiaaliksi. Niin luontevasti mies mikrofonissa vakuuttaa ja tyylit on kehittynyt hienosti vuosien varrella. Tietty charmikkuus ja varmuus kantaa Thonon lyyrista ilotulitusta ja täytyy sanoa, että ns. lauluräppääminen ei tällä kertaa aiheuta vitullista myötähäpeää. Sinänsä hieno poikkeus tässä kylmässä finlandiassa, missä tuntuu, että poikkeuksetta lähes jokainen laulamista kokeileva rappijätkä on todella ahtojäässä. Toki paria poikkeusta lukuunottamatta, joista Thono on yksi. Vierailijat on onnistuttu valitsemaan huolella ja sieltä löytyykin pääesiintyjän vanhoja tuttuja mm. Jopolocoa, Vähäisiä Ääniä ja Asaa, jotka ovat jo ajat sitten duunannut Thonon kanssa musiikkia.

Tältä kesäiseltä kokonaisuudelta ei löydy yhtään skipattavaa kappaletta, vaan jokainen on omalla leppoisella tavallaan hyvä. Kirkkaimmat tähdet toki paistaa aina kauemmas ja kun maapallolla asumme, niin pohjantähtenä voisi pitää biisiä nimeltään Hilloo. Vaikka vierailijat ovatkin kovia, niin eniten biisissä miellyttää Thonon laulama kertosäe. Todellista nannaa korville!  Toinen mainitsemisen arvoinen helmi on Lomalla, jossa vierailee Eräkoira.

Levyn loistavuus perustuu lähinnä hienoihin funk-henkisiin taustoihin ja Thono Slowknow’n helvetin omaperäiseen räppäystyyliin. Pitkäikäisyydestä en mene sen enempiä sanomaan, mutta sanotaan nyt näin, että ei tämä syksyisin ja talvisin tule soimaan. Kahden vuodenajan soundia. Pihalla Taas kannattaa hankkia kesäksi levysoittimiin. Aivan loistavaa puistomateriaalia, jos vain kesäinen soundi maistuu!

Arvosana 4-/5

www.myspace.com/thonoslowknow
www.myspace.com/tontoslongon
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
                                                                                                  Mirlo Hällfors

Jätä kommentti