Above The Law Presents – The A.T.L. Crime Files

Above The Law Presents - The A.T.L. Crime Files

1. Intro
2. Kill If I Have To feat. Daddy Cool, Cold187um & KMG
3. Rest Yo Neck feat. Madd Harv Dawg & Cold187um
4. All Day Everyday feat. Enuff, Daddy Kool, Cold187um & KMG
5. The Worlds Best Kept Secret feat. Blackundaya
6. Duck and Dodge feat. Madd Harv Dawg
7. In the Mix feat. Daddy Kool, Caviar & Cold187um
8. Live From the Blackhouse feat. Blackundaya
9. Full Time feat. Madd Harv Dawg, Haha Loc & Cold187um
10. Wake Me Up feat. The E.v.e. & Cold187um

G-funkin pioneeriryhmä Above the Law:lta ilmestyi uusi levy vuoden 2013 loppupuolella. The A.T.L. Crime Files -nimeä kantava julkaisu on nauhoitettu vuosien 1996 ja 1997 aikana, joten gangsta rapin ystäville on luvassa todellinen aikamatka lajityylin kulta-aikoihin. ATL Crime files:a ei lähtökohtaisesti ole pilattu turhalla pitkittämisellä, sillä albumilta löytyy intron lisäksi vain yhdeksän raitaa. Sittemmin eroamisista kärsineen ryhmän jäsenistä levyllä kuullaan koko albumin tuotannosta vastaavan Cold 187 um:in lisäksi edesmennyttä KMG the Illustratoria kahden raidan verran. Lisäksi levyllä vierailevat Daddy Cool aka Triggaman, Madd Harv Dawg, Enuff, Blackundaya, Caviar, Haha Loc sekä The E.V.E.

Mainittu g-funk -estetiikka onkin voimakkaasti läsnä albumin tuotannossa. Tietämättä onko biittejä päivitetty albumin alkuperäisen nauhoitusajankohdan jälkeen, on tuotannossa aistittavissa voimakasta kunnioitusta yhtyeen juurille. Johtuuko sitten vierailijoiden suuresta määrästä vai mistä, mutta teos ei oikein onnistu vakuuttamaan albumikokonaisuutena, vaan tuntuu enemmän mixtape-julkaisulta. Varsinkin monen vierailijan räpit ovat hyvin mitäänsanomattomia.

Levyltä löytyy kuitenkin mainitsemisen arvoisia biisejä. Erityisesti alkupään Kill If I Have To, Rest Yo Neck ja All Day Everyday toimivat yhdeksänkymmentäluvun länsirannikkoräpin ystävälle, samoin kuin lopusta In the Mix ja Full Time. Muuten kappaleet joko tuppaavat soimaan vain taustalla tai nostamaan ärsytyskynnystä, kuten Live From the Blackhouse kammottavan kertosäkeen vuoksi. Mitään tuotannollisia tai tyylillisiä mestariteoksia albumilta ei löydy, vaan biiseissä on enemmänkin perusvarman suorittamisen makua. Koska puolet albumista on kuitenkin varsin tiukkaa tavaraa, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän teokseen. Vaikka materiaali luonnollisesti kuulostaa nykykorvaan vanhentuneelta, hivelee A.T.L. Crime Filesin kaltaisten nostalgiatrippien kuuntelu korvia.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.

Yksi kommentti artikkeliin “Above The Law Presents – The A.T.L. Crime Files”

esaj kirjoitti klo 09.07.2014 22:26:

Kukas se siellä kannen taka-alalla osoittelee?

Jätä kommentti