Aivovuoto – Aivovuoto

Aivovuoto - Aivovuoto

1. Amalgaami
2. Itä Bloc Eau de Toilette
3. Kivikova Kalloluu
4. Musta Ambulanssi ft. JV & Shaka
5. Nyt On Hyvä
6. Enemmayn ft. Kemmuru
7. Peidinful
8. Deli Riumi
9. Moukarimies
10. Baby On Babylon
11. Puhu Mulle Tuhmia
12. Pedon Sydän ft. Shaka
13. Raaka Keikka Kolme
14. Samanlainen Nuori
15. Evoluution Huippu
16. Piilotajunnasta Sylkee Myrkkyy ft. Kosola & Särre

Tarinasetä Jodarokin sekä tuottajaduo K.V.N. & Lobon muodostama Aivovuoto-nimeä kantava räppibändi on ollut ahkerana. Siinä, missä toimitus on vielä palaamassa kesälaitumilta, kolmikko on jo työstänyt tulevan Vihaa Karkkia EP:n julkaisukuntoon. Palataan kuitenkin vielä hetkeksi tämän vuoden hutikuussa julkaistuun debyyttiin, joka ansaitsee maininnan myös näin jälkikäteen. Jos räppibändin synty on vielä verhojen peitossa, suosittelen lukemaan Aivovuotoa Herttoniemeen -haastattelun.

K.V.N. & Lobo jatkavat hyväksi todetulla kaavalla. Vanhoista meriiteistä mainittakoon Mac Shit -biittilevy sekä Sutenööriskeidaa-tuottaja EP, joiden äänimaailmasta ei olla poikettu kauas. Sampleja on kaivettu arkistojen syövereitä ja käytetty hyvin runsaasti. Taustoissa on myös rohkeasti vaihtelua. Punainen lanka ei tosin kulje läpi levyn, vaan kuulijalle tarjotaan ikään kuin maistiaisia sieltä ja täältä. Ensimmäisen kuuntelukserran jälkeen pienestä sekamelskasta tuli hyvin vahvasti mieleen MF Doomin Madvillany-albumi, mikä ei ole huono asia.

Aivovuodon kärkihahmo suoriutuu mikkikopissa tutun varmalla otteella. Iän myötä kertyneet kokemukset ja pettymykset kuuluvat Jodarokin tarinoista. Tunnelma ei tosin ole synkkä. Päinvastoin, mukaan mahtuu myös runsaasti nerokkaita heittoja, joilla Jodarok erottuukin kollegoistaan. Tarinankertoja ikään kuin etenee taustojen mukana aiheesta toiseen hyppien. Välillä on naishuolia kuten Nyt On Hyvä -kappaleessa ja toisinaan pistetään haisemaan Moukarimies tyyliin. Yhtä vallitsevaa teemaa on vaikea löytää, kuten esimerkiksi Uuden Ajan Avaruususkonnolla, mikä onkin mielestäni levyn heikoin lenkki.

Aivovuoto on pyörinyt allekirjoittaneen pakun stereoissa lukuisia kertoja. Elämän murheita käsittelevistä aiheista huolimatta, Aivovuoto on maukkaiden samplejen ja leikittelevän tarinankerronnan ansiosta kevyttä kuunneltavaa. Mukavana lisukkeena ovat vierailut, joista mainittakoon Shakan kovat vedot Pedon Sydän ja Musta Ambulanssi -kappaleissa. Aivovuoto on pienestä hajanaisuudesta huolimatta toimiva kokonaisuus ja paikkansa lunastanut esikoisalbumi. Marraskuussa seuraa jatkoa ja sitä odotellessa suosittelen kaikille ohinukkuneille tähän albumiin tutustumista.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.
Aivovuoto facebookissa.
Jodarok facebookissa.
K.V.N. & Lobo facebookissa.
K.V.N. & Lobo soundcloudissa.

4 kommenttia artikkeliin “Aivovuoto – Aivovuoto”

JuissiJ kirjoitti klo 31.10.2013 20:23:

Tulevan EP:n nimi on Vihaa Karkkia eikä Vihaa Kaikkia

pappi kirjoitti klo 31.10.2013 21:51:

Eikö se ole ”Vihaa karkkia”, ei kaikkia..? 😀

UncleSam kirjoitti klo 31.10.2013 23:46:

On, hyvä huomio. Asia korjattu.

Pedvetos kirjoitti klo 03.11.2013 01:33:

Haha! Redrum, aina ajan hermoilla. Eiks tää tullu joskus puol vuotta sitte.

Jätä kommentti