Devin the Dude – One for the Road

Devin the Dude - One for the Road

1. I’m Just Gettin’ Blowed
2. Fresh Air Feat. Rum & DNA
3. Livin’ This Life Feat. Angela Williams
4. Stop Waitin’
5. Reach For It Feat. Snap
6. Probably Should Have
7. Your Favorite Radio Station/ Skit 1
8. Hear The Sound
9. Rearview Feat. Shun Ward & Kiddrick James
10. One For The Road
11. I Hope We Don’t Get Too Drunk Feat. Rob Quest & Jugg Mugg
12. Your Favorite Radio Station/ Skit 2
13. Please Don’t Smoke Cheese
14. Herb The Nation
15. Your Favorite Radio Station/ Skit 3

Devin the Dude ei ole oikeastaan koskaan saavuttanut massasuosiota, mutta hänen nimensä pysyy räppidiggareiden huulilla kuin jointti miehen kohdeyleisön suussa. ”Lempiräppärisi lempiräppäri” puski pajapäiden iloksi esiin savun seasta viimeksi lokakuussa 2013, jolloin herran kahdeksas studioalbumi One for the Road ilmestyi. Levy jatkaa aiemmilta julkaisuilta tuttua rataa, mutta normista myös poiketaan – niin hyvässä kuin pahassa.

One for the Roadin temaattinen painopiste on perinteisten sihauttelun ja hameväen lisäksi henkinen kasvu. Jo 43-vuotias Devin esimerkiksi rohkaisee tekemään omaa juttua ja elämään muiden mielipiteistä välittämättä. Oletettavaa on, että iän karttuessa moisia ajatuksia putkahtelee mieleen, ja lähtökohtaisesti olen valmis vastaanottamaan Devinin elämänohjeita. Mutta kun lyriikoissa kliseet seuraavat toisiaan, ei oppi uppoa kuulijan korviin. Albumin osittain liian paljaat taustat vielä alleviivaavat nestorimaisia latteuksia.

Lisäksi useat kappaleet ovat kestoltaan tarpeettoman pitkiä. Esimerkiksi Herb the Nationin yksinkertainen vitsi ja junnaava jumppavideobiitti eivät millään kanna koko biisin ajan. Toisaalta albumin kohokohdasta, letkeästä I’m Just Gettin’ Blowedista, ei tahdo saada tarpeekseen. Myös virkistävän erilainen sinkku Probably Should Have sekä huvittava Please Don’t Smoke Cheese ovat tässä repaleisessa kokonaisuudessa osastoa ”ihan hyvä”. Kaiken kaikkiaan One for the Road on Devinin vannoutuneelle fanille valitettava pettymys – kuin odottaisi priimabudia ja saisi poltettavakseen oreganoa.

Keskustele albumista Redrum-187:n foorumeilla.
Devin The Dude Facebookissa.

Jätä kommentti