DJ Kridlokk – UG Solo

DJ Kridlokk - UG Solo
1. Pimeydes Pt. 2
2. Sit Ne Delannu feat. Lommo
3. Matafaka Rädätädä
4. Röökii & Rötöksii
5. Iha Sama feat. Striittiribu
6. GNXTA
7. En Mistää
8. Lainaan Enkä Palauta feat. Eevil Stöö
9. Mit Vit Yks Kaks
10. Kuse Viuluus feat. SLTF & Tuuttimörkö
11 .Vakavaa Paskaa Mayn
12. R.I.P.

Pohjois-Helsinkiläinen DJ Kridlokk julkaisi noin kuukausi sitten Monsp Recordsin kautta UG Solo projektinsa. Kridlokk on hyvin pitkälti Memphis-soundia kunnioittava tuottaja jo yli kymmenen vuoden kokemuksella, vaikka huomio on ollut kohtuullisen marginaalista. Kride alkoi oikeastaan saada kuuluvuutta ja näkyvyyttä vasta kun Redrum-187 -kokoelmalla julkaistiin Lommon kanssa yhdessä työstetty Pimeydes -kappale. Tämän jälkeen Lommon ja DJ Kridlokkin UG-nauhoista tuli keräilijöiden keskuudessa yksiä kotimaisen hiphop-musiikin historian isohintaisimpia omakustanteita.

UG Solon aiheet ovat simppeleitä: jumitetaan hiihtopipot naamalla, Memphis-nauha suhisee kasettidekissä ja ikäänkuin tahtomatta lipsutaan gangstamuuvien alaisiksi. Välillä toki muistutetaan kuinka Kridlokkin ja hänen kavereiden pimeä meininki on ollut yhtä jumittavaa jo yli kymmenen vuoden ajan – jo ennen kuin Memphis-jutut nousivat ilmiönä Suomenkin rap-piirien suosioon, tai ennen kuin monet underground nauhat vuodettiin youtubeen. Muutamia erilaisiakin teemoja löytyy. Esimerkiksi Mit Vit Yks Kaks biisissä pohditaan oman likaisen kielenkäytön peruja. Lainaan Enkä Palauta kappaleella taas laitetaan varkaudet huonon muistin piikkiin ja Röökii ja Rötöksii biisissä monen sähläyksen jälkeen murtaudutaan lopulta omaan studioon. Kridlokk kuitenkin huomauttaa myös monesti, että hän ei edes räppää mistään, saati jaksa välittää mitä hänen toistavista läpistä tai suorasta koomaisesta tyylistä sanotaan.

Tuotanto on UG Solon parhaimpia puolia. Käsissä on sopivan sekainen paketti kriippaavaa soundia ja jotain rullaavaa myös päivänvalon ajalle. Levy on myös selvästi kasettipopittelijat huomioiden jaettu A ja B-osioihin puolivälistä pätkäisten. Härön hitaissa biiteissä on lehmänkelloja, aavemaisia syntikoita ja madallettuja jumituskertsejä. Joissain taustoissa on löydettävissä myös kierrätystä Kridlokkin vanhoilta kasettijulkaisuilta. Iha Sama biitti on melko suorasti, tietyllä tavalla hauskasti toteutettu versio Three 6 Mafian In Da Summasta. Parhaat biisit ovat Lommon tähdittämä Sit Ne Delannu, Madafaka Rätätädä, Mit Vit Yks Kaks, Vakavaa Paskaa Mayn ja R.I.P.

UG Solo on erittäin vahvasti Memphis-rapin sääntöjä kunnioittava teos, jossa prioriteettina on ollut ennen kaikkea tietynlaisten tyylien hakeminen ja tunnelman toteutus. Muutamista kliseistä ja kierräytyksistä huolimatta Kridlokk ei kuitenkaan suoraan matki tai suomenna ketään, vaan hänellä on oma toteutustapansa tehdä musiikkia. Vastaavanlainen soundi on ollut muutenkin kohtuullisen vähissä kokonaisten albumien muodossa, vaikka Suomessa olisi varmasti ollut sille tilausta. Siten UG Solo sopinee pitkän linjan etelädiggareiden lisäksi myös niille jotka eivät vielä niin tunne genren historiikkia, mutta ovat silti kiinnostuneita puolinopeudella toteutetuista tahdeista.

http://www.monsp.com
Keskustele UG Solosta Redrum-187 foorumeilla täällä.
Redrum-187:n informatiivinen haastattelu DJ Kridlokkista luettavissa täällä.

6 kommenttia artikkeliin “DJ Kridlokk – UG Solo”

olut kirjoitti klo 15.06.2011 17:23:

Tiukkaa kamaa alusta loppuun. Matafaka Rädätädä ja GNXTA iski lujiten. Kevyesti voi antaa täydet viis tähteä (ois kiva, jos käyttäjätkin vois antaa oman tähtimääränsä, ja se näkyis keski-arvona arvostelun yhteydessä).

zero kirjoitti klo 15.06.2011 18:33:

hyvä levy. yhdyn tohon tähtimäärä systeemii, ois ihan kätevä.

migi kirjoitti klo 15.06.2011 19:18:

jep käyttäjien tähdet kunniaan! omat suosikit GNZTA, en mistää ja mit vit yks kaks

Hemppu kirjoitti klo 17.06.2011 16:51:

Perhana että on timmiä settiä. Keep It GNZTA!

embty kirjoitti klo 06.07.2011 17:12:

Tiukka on levy, prkl. Sit ne delannu kingiä tavaraa.

Keijo kirjoitti klo 14.07.2011 17:25:

Vakavaa Paskaa Mayn Izkee!

Jätä kommentti