Dr. Sykerö – SalaisuukSieni Maailma

Dr. Sykerö - SalaisuukSieni Maailma

01. Sekis Sykerö ft. Pvr
02. Lakend Funk
03. Lauantaipussi ft. Latentti
04. Hatsisäätäjän Vapaapäivä ft. Paha Panda & Puolikas
05. K.K.K ft. DEX (freestyle)
06. Salaisuuksieni Maailma
07. Mikä Huolena
08. Paholaisen Kortit
09. Trow Up ft.Genijezz & Hasalah Masalah & Latentti
10. Ken Ei Huomista Päivää Nää
11. Kylähullut ft. Eino Antiwäkki & Hasalah Masalah
12. Likasen Räpin Juhlat ft. Hasalah Masalah
13. Status Og ft. Laiska Leppone

14. Bonus biisi Sessio 1 ft. Lasse k

Järvenpään räppipiireissä pärisee taas. Heinäkuun puolivälissä julkaistiin Firma Recordsin ja XO Recordsin toimesta Dr. Sykerön debyyttialbumi SalaisuukSieni maailma. Sykerö on allekirjoittaneelle entuudestaan tuntematon nimi, mutta levyn taustajoukoista löytyy nippu tuttuja nimiä.

Mitä Sykerön salainen maailma sitten pitää sisällään? Hieman alle 50-minuuttiselle albumille päätyi lopulta 14 kappaletta, jotka käsittelevät elämää Järvenpäässä erilaisten päihteiden ympäröimänä. Levyn avausraita Sekis Sykerö paljastaa hieman salaisuuksien verhoa ja täsmentää, millaisesta tohtorista on kyse – kaita polku on jäänyt kauas, naapureille hustlataan kamaa ja omat päänsisäiset demonit kehottavat Sykeröä kuosittamaan. Ilmeisesti demonien käskyt toimivat, koska meno läpi levyn on hyvin savuinen ja poreileva.

Albumin tuotantopuolella on häärännyt pääasiassa Latentti, joka on tuottanut levylle kahdeksan kappaletta. SalaisuukSieni maailmalle päätyneet biitit maistuvat gangsta diggarille oikein mainiosti. Mukaan on otettu kesäisempää synavingutusta ja syksyn pimeisiin iltoihin sopivaa doomimpaa menoa. Levyn kovimmasta biitistä vastaa ehdottomasti Laiska Leppone kappaleessa Status OG.

Sykerön tyylit ja läpät ovat välillä hieman kömpeöitä, eikä kielikuvien avaamiseen tarvita ydinfyysikon tutkintoa. Vekkuliverstaan tohtorin levyä vaivaa epätasaisuus, mukana on kourallinen hyviä kappaleita ja vastapainoksi saman verran hieman latteampaa ja ennalta-arvattavaa menoa. Albumi on nauhoitettu aikavälillä 2008-2010, joka osaltaan varmasti vaikuttaa epätasaisuuteen. Sykerön soolobiiseistä parhaiten putoavat Paholaisen kortit ja Lakend funk. Vierailijoiden taso levyllä on myös varsin vaihteleva. Kovimpia featteja heittävät ehdottomasti Laiska Leppone sekä Lasse K, jota on mukava kuulla pitkästä aikaa vaikka kappale onkin nauhoitettu ennen itsensä löytämistä tai hukkaamista. Pääasiasssa huumoriräpistään tunnettu Eino Antiwäkki tiputtaa myös hyvät läpät Kylähullut kappaleessa, jossa meno on levyn yleiseen teemaan nähden melkoisen hip-hop!

Toimiakseen paremmin SalaisuukSieni maailma olisi tarvinnut enemmän sisältöä. Pelkkä päihteiden ihannointi tässä muodossaan ei jaksa kantaa täysimittaisen albumin läpi. Kritiikistä huolimatta levy ei siltikään ole huono debyytti isompiin ympyröihin ja tulevaisuudessakin voidaan odottaa kovia julkaisuja Budu studiolta.

Jätä kommentti