Eevil ”Mvda-Fvkin” Stö – Stöö Of Destruction

Eevil "Mvda-Fvkin" Stö - Stöö Of Destruction

1. Intro
2. Kuka Sä Oot?
3. Super Jäine Mega Bluntti (demented)
4. Pimeeltä Puolelta
5. Maailma Ei Riitä Ft. Kamadeus
6. Mafia Mafia
7. Lommo Sanoo Stöö Sanoo Ft. Lommo
8. Lainaan Enkä Palauta Pt.2 Ft. Dj Kridlokk
9. S.O.D

Vuonna 2011 Monspilta tarjoiltiin hitaitten tyylien fiilistelijöille jo toisen kerran lusikallinen soppaa, kun Eevil Stööltä lupailtu albumi puristettiin kasaan nimellä S.O.D. (Stöö Of Destruction). Teoksen nimi juontaa juurensa legendaarisen Tommy Wright III:n tuottamasta N.O.D. – Niggaz Of Destruction Memphis-nauhasta. Päätöskappaleen kertsissä jopa tribuuttimaisesti leikkaillaan kyseiseltä nauhalta Explode (Fuck The World) –träkkiä.

Stöö lausuu yksinkertaiset läppänsä madalletulla äänellä ja rytmittää ne koomaisesti, välillä jopa tahdistakin hapuillen. Aiheet käsittelevät pääasiassa Stöön ja hänen johtaman KCMD-Mafian, Tyra Banks-vaimon sekä Pikku-Herkon rujoja ja originaaleja mafiavaiheita. Läppien pääosassa näyttelevät mm. runsaanpuoleinen pajautus, dementoituneen mielen näkymät sekä minidiscien pölliminen.

KCMD ollu täällä alusta saakka,
sillon ku Playa Fly oli vielä Lil Fly ja teki musaa Three-6 Mafian kanssa!

Plattaa ei tosiaan ole tehty liian totisella kädellä. Yliampuva huumori öisen soundin seassa aiheuttaa helppoja repeilyjä ja saa myös toisinaan Stöön hahmon vaikuttamaan suorastaan sympaattiselta olemukseltaan.

Stöön supertuottajat Koksukoo ja DJ Kotka ovat tällä kertaa vain ottamassa propseja taustalla. Biiteistä vastaa kokonaan DJ Kridlokk, joka on saanut nauttia jo jonkin aikaa yhä enemmän kasvavasta hehkutuksesta. Kridlokkin biitit ovat paljon hämärämpiä kuin keväisellä UG Sololla sekä Stöön aikaisemmilla levyillä – ja sekös vain passaa. Välillä jopa tuntuu, että Kridlokk on tuotannollaan se levyn suurempi tähti. Tuotannon lisäksi Kridlokk tyylittelee feattina Lainaan Enkä Palauta Pt 2:lla, sekä juontaa jokseenkin DJ Sound tyylisesti käyntiin levyn intron. Kaikista kovimmat räpit tiputtaa tälläkin kertaa Lommo, jolta odottaisi mieluusti jo ihan uutta omaa sooloakin.

Ensikuunteluilla Stöö Of Destruction voi tuntua pieneltä pettymykseltä vain 36 minuutin kestonsa ja aikaisemman kierrätetyn tavaranpätkän takia. Artisteilla on taipumus toistaa memphismäisesti samoja sampleja ja tehdä toistuvasti samoista läpistä riimejä. Lisäksi Super Jäine Mega Bluntti (Demented) biitti on täsmälleen sama kuin DJ Kridlokkin Vakavaa Paskaa Mayn. Ne kenelle Stöön materiaali ei välttämättä ole vielä tuttua vertaavat tuotosta ehkä juurikin Kridlokkin UG Soloon, joka onnistui paremmin kokonaisena albumina. S.O.D. tuntuu loppuvan vähän kuin kesken tai liian lyhyeen. Albumille kannattaa kuitenkin antaa muutama kuuntelukerta, niin alkushokkikin on jo pian ohi.

Stöö Of Destruction ei sinänsä tarjoile mitään uutta ja ennenkuulumatonta, mutta tällaisia biittejä ja Stöön veroisia läppiä ei liiaksi ole näillä korkeuksilla tarjolla. Stöö Of Destruction on jo nopeasti ottanut paikkansa yösoundtrackina ulkona talsiessa ja sisätiloissa jumitellessa. Albumi kannattaa ottaa myös tarkistukseen, jos Stöön aikaisempi materiaali tai edes Memphis-vaikutteinen räppi ei vielä ole toiminut. Kohokohtia: Kuka Sä Oot?, Pimeeltä Puolelta, Mafia Mafia sekä Lommo Sanoo, Stöö Sanoo.

http://eevilstoo.tumblr.com
Kuuntele ”Mafia Mafia” youtubessa täällä.
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

3 kommenttia artikkeliin “Eevil ”Mvda-Fvkin” Stö – Stöö Of Destruction”

nuD96 kirjoitti klo 12.12.2011 22:21:

no voi 😀 Luulin et Roopekoo ja dj kotka on samoja tyyppei 🙁

yoludpug kirjoitti klo 13.12.2011 09:12:

Koksu Koo = Roope Koo, DJ Kotka = Iwere.

DownWithThe187? kirjoitti klo 13.12.2011 19:43:

36 minuuttia : D

Jätä kommentti