Eurocrack – Huume

Eurocrack - Huume

NOUSUT

1. H U U M E
2. P O J A T O N H U U D E I L L A
3. K A U P P A O N A U K I
4. K R Ä K K Ä K R Ä N K K Ä
5. D O U P P I I D O U P P A A
6. E U R O C R A C K F U N K ft. aaro di costa
7. S A N O M A
8. R Y Ö S T Ö

LASKUT

9. O L E N I I N K U O L E T ft. khid, ameeba & lommo
10. K Y L M Ä M A A I L M A ft. kube
11. A N N A L I L J A
12. M I K S K U K A A ft. kari tapiiri
13. S Y D Ä Ä N I ft. ameeba
14. S P A C E D O U T
15. M U S T A V A L O
16. F U T U R O

Julma-Henrin ja RPK:n yhteisprojekti Eurocrack on edennyt vaiheeseen, jossa ensimmäinen kokopitkä albumi näkee päivänvalon. Kesäkuun lopulla julkaistu levy kantaa nimeä Huume ja siitä on saatavilla perinteisten CD:n, kasetin ja vinyylin lisäksi myös kapselin muotoinen USB-julkaisu.

Julma-Henrin ja RPK:n yhteistyön aikaisemmat hedelmät ovat hyvistä elementeistä huolimatta jättäneet allekirjoittaneen hieman kylmäksi. Suurimpana syynä tähän on ollut kappaleiden lyyrinen puoli. Tuotosten aihepiiri on vaikuttanut pyörivän enimmäkseen “räppäämisestä räppäämisen” eli tässä tapauksessa Eurocrackin fiilistelyn ympärillä, joka ei ole tuntunut varsinkaan RPK:lle luontevalta. Myös Julma-Henri on aina kiinnostanut enemmän syvällisempien aiheiden tutkijana.

Mainittu lyriikka-ongelma on Huumeellakin jossain määrin läsnä albumin ensimmäisellä, “Nousuiksi” nimetyllä puoliskolla. Nousujen lyyrinen anti pyörii jälleen kerran Eurocrackin ympärillä, eli kaksikon materiaali on se Huume, jota nostetta kaipaava yleisö tarvitsee. Alkupuoliskon materiaalista löytyy toimiviakin biisejä, kuten Eazy-E-fiilistely Pojat on huudeilla, oikeasti toimiva Eurocrack -fiilistely Kauppa on auki ja Eurocrackfunk, mutta vasta “Laskuilla” albumi lunastaa odotuksensa. Nousujen uho vaihtuu mollivoittoisempaan pohdintaan olemassaolosta, kaipuusta ja elämän koettelemuksista. Lyriikoiltaan henkilökohtaiseksi suosikikseni nousevat Kari Tapiirin kertsäkeen tähdittämä Miks kukaa, jossa sukelletaan syvemmälle albumin teeman ilmenemismuotoihin sekä Anna Lilja, jossa Julma-Henri heittää parhaan versensä aikoihin.

Tuotanto on kauttaaltaan tuttua RPK -huippulaatua. Soundimaailma säilyy tyyliltään tunnistettavana koko albumin ajan, mutta sisältää lyriikoiden tapaan vivahde-eroja: Nousujen äänimaisema ammentaa elektrosta ja likaisesta klubisoundista funkahtavin sävyin. Laskuilla taas mennään syvällisempiin ja hitaampiin tunnelmiin. Albumin harvat vierailevat MC:t on valittu linjakkaasti ja jokainen tuo albumille lisäarvoa. Varsinkin Ameeba räjäyttää tyylipankin molemmilla verseillään.

Teemalevynä Huume on onnistunut. Idea kantaa läpi albumin, vaikka yhtymäkohdat eivät aina aivan ilmiselviä olekaan. Vaikka Julma-Henrin verset keskimäärin miellyttävät arvostelijan korvaa duon toista osapuolta enemmän, on Huume räppienkin osalta yhteistyöltä kuulostava teos.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.
http://www.morssi.com
http://soundcloud.com/eurocrack
http://www.youtube.com/EurocrackTV
http://www.facebook.com/EuroCrack

4 kommenttia artikkeliin “Eurocrack – Huume”

_______ kirjoitti klo 24.07.2013 11:39:

Melkeen saanut kuunneltua loppuun asti levyn ensimmäisen kerran mutta niin osuvasti kirjotit kyllä että samat fiilikset täälläpäin. Sounds good, lyriikoihin paneuduttava lisää

Jamppa kirjoitti klo 24.07.2013 12:01:

Hyvä ja ajan hermoilla oleva levy. Hyvä arvostelu.

weedie kirjoitti klo 25.07.2013 06:55:

Hyvä arvostelu ja yllättävän hyvä levy! Pitkästä aikaa Henriäkin jaksaa kuunnella…

zero kirjoitti klo 25.07.2013 23:57:

eikä jaksa. :F taino testataa se selvänä, ainaki parii kertaa.

Jätä kommentti