Gore Elohim – Electric Lucifer

1. Progress
2. Kill For Hashem
3. Skeptics Apocalypse
4. Last Days Of Humanity
5. Children Of Doom feat. Born Unique, Red Eye, Venom
6. Lord Of Plagues
7. Food Embassy                     
8. The Essence Of Putrescence       
9. Inverted Churches feat. Jak Tripper              
10. Ordination For Exorcism  
11. Iron Baphomet feat. Young Dirty Bastard
12. Late For An Early Grave   
13. Crisis           
14. Electric Lucifer
15. Poison The City
16. Goretorium
17. Federal Emergency Management Agency
18. Videotapes feat. Jak Tripper      
19. Ritual Abuse                         
20. Brown Bunny                       
21. Spiritual Harassment feat. Tragedy Khadafi
22. The Dream Is Dead feat. Young Dirty Bastard

Non Phixionin ex-jäsen Goretex on ryhmän hajoamisen jälkeen viettänyt hiljaiseloa liki yhdeksän vuotta ja julkaissut sinä aikana pienen piirin mixtapeja Supercoven-levymerkkinsä alla. Nyt Goretex on palannut, vaihtanut nimekseen Gore Elohim ja julkaissut loppuvuodesta 2013  Electric Lucifer nimisen albumin.

Electric Lucifer on tämän päivän häiriintynyt sukellus maailmanlopun profetioihin ja taustalla velloviin hämäräbisnesten lonkeroihin Gorelle ominaisilla murhaavilla iskulinjoilla höystettynä. Mikissä Gore luottaa vanhaan vihaiseen pätkissä nauhoitettuun tyyliinsä, eikä näe tarpeelliseksi muuttaa sitä missään vaiheessa – edes kertosäkeissä. Tämä ei oikeastaan tullut yllätyksenä ja tyyli on yhä toimiva. Albumilla on kuitenkin pituutta lähes 80 minuuttia. Electric Luciferilla voisi ollakin tästä syystä enemmän vierailijoita tai vähemmän raitoja pitkäaikaisemman mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Myös iso osa Goren läpistä menee peruskuuntelijalla ohi ensimmäisillä levyn pyöräytyksillä, joten suosittelen muutamaa lisäkuuntelua. Taustatutkimusten teko aihealueisiinkaan ei varmasti ole pahitteeksi.

Levyn useimmat biitit ja välisoitot luuppaavaat itärannikkotyyliin muutaman sekunnin häröjä samplepätkiä. Äänimaailmasta välittyy alusta loppuun asti okkultistisen kuumottava ja toisinaan jopa sekavan tunkkainen tunnelma. Electric Luciferilla on useita tuottajia ja biittien laatu vaihtelee potkivuudessaan tekijöidensä mukaan. Kaikilla tuottajilla on kuitenkin ollut selvästi visio tehdä samankuuloista taustasoundia, mihin räppäämällä Gore aiemmin nousi ihmisten tietoisuuteen. Näistä taustoista kuuntelisin V-Donin, Sundayn ja Beat Butchan tuottamia biittejä enemmänkin.

Suositan Gore Elohimin uusinta niille, jotka pitivät Goretexin edellisestä The Art Of Dying -levystä, sekä heille jotka kaipaavat sitä vanhempaa Non Phixion -soundia. Electric Lucifer vie toisaalta kuuntelijansa epämukavuusalueelle ja kokonaisuus on melko raskas kertakuunneltava, mutta toisaalta sieltä löytyy runsaasti yksittäistä jytäkkää raitaa ja omaperäisesti analysoitua maailmankatsomusta. Kivenkovaa kuumotussoundia kaipaaville esittäisin ainakin raidat Lord Of Plagues, Late For Early Grave, Goretorium, Food Embassy ja The Essence Of Putrescene.

www.goreelohim.com
Gore Elohim – Late For An Early Grave
Gore Elohim – Lord Of Plagues
Keskustele julkaisusta Redrum-187 foorumeilla.

4 kommenttia artikkeliin “Gore Elohim – Electric Lucifer”

Licious kirjoitti klo 30.03.2014 08:19:

The Art Of Dying-levyä tuli aikanaan fiilisteltyä sen verran hyvissä määrin, että kai tähänkin on pakko hieman tutustua. Luulin jo hetken, että Gore olis lopettanut musiikkihommat kokonaan

Jadveni kirjoitti klo 31.03.2014 00:19:

Lopun linkki johtaa väärään topiciin.

Jadveni kirjoitti klo 31.03.2014 00:26:

Niin ja hyvä arvostelu!

UncleSam kirjoitti klo 31.03.2014 18:11:

Linkki korjattu. Kiitos huomautuksesta.

Jätä kommentti