Huge & Mode – UG/OD (Vain promootiokäyttöön)

Huge & Mode - UG/OD (Vain promootiokäyttöön)

01. Räbämän
02. Talla pohjas (VIDEO)
03. Suomen sykkivin suoni
04. TBA (VIDEO)
05. UG/OD (VIDEO)
06. Hämäräs
07. Mukamas gangsta
08. Kaulast alaspäin
09. Ponnista
10. Mun kassu
11. R.O.T.S.I (VIDEO)
12. Hengitys
13. Mikä sen remiksin nimi oli?
14. Aika

Suomiräpin haalariosastoon kuuluva Huge L julkaisi lokakuussa yhdessä Moden kanssa uuden UG/OD (Vain promootiokäyttöön) albumin. Hugen levyjen perässä tuntuu olevan nykyään hieman jo vaikeuksia pysyä, sillä uusia julkaisuja pomppaa eetteriin kuin sieniä sateella. UG/OD:n mukana kuuntelija pääsee tällä kertaa matkalle 80-luvulle, sillä albumin taustamaailma on koottu pitkälti kyseisen aikakauden hengessä mehevistä electro ja funk sampleista sekä luupeista. Kansilehtisestä löytyy myös mainitsemisen arvoinen hyvä ghettoinen meininki, mikä tuo mieleen 90-luvun rap-julkaisut.

Todettakoon heti alkuun, että kasari ei kuulu todellakaan ihan omiin suosikkeihin kun puhutaan musiikista. UG/OD on kuitenkin taustoiltaan varsin piristävä paketti, joka ainakin erottuu hyvin muusta tämän hetken kotimaisesta tarjonnasta. Rummut pauhaa nopeaan tempoon boogie hengessä ja tanssilattialla pyörii tiukat nahkahousut ja silkkipaidat. Huge L:n tuottaman 14 biisin paketin kuuntelu kokonaisena tahtoo kuitenkin tuntua hieman raskaalta ja väkinäiseltä. Tästä syystä levyn loppupuolen biisit saattavat kohdata syyttä stop-nappulan jo ennen kuin albumi oikeasti loppuu. Toisaalta semmoiset raidat kuin Hämäräs, Mukamas gangsta, R.O.T.S.I. ja Mikä sen remiksin nimi oli? laittavat jammailemaan vähän synkempäänkin materiaaliin tottuneen kuuntelijan.

Räppäreinä Huge ja Mode ovat viihdyttäviä. Huge on hyvä leikkimään sanoilla, vaikka miehen huumori ei ihan joka kohdassa kohtaakaan allekirjoittaneen taajuuksia. Mode ei ole lähellekään yhtä suuressa roolissa UG/OD:lla kuin Huge ja miehen värssyt jäävätkin varsin pieneen rooliin. Toisaalta Mode onnistuu aina tuomaan hyvää vaihtelua ja täten myös uutta arvoa biiseille. Olen kritisoinut aikaisemmin Hugea liian monotonisesta äänenkäytöstä ja apaattisesta ulosannista. Hetkeen en ole hänen levyjä tsekannut, mutta tällä albumilla meininki on jo huomattavasti parempi silläkin saralla. Yritystä löytyy mukavasti ja flow ei ole enää lähellekään niin tasapaksu kuin joskus aikaisemmin.

UG/OD on ihan hyvää vaihtelua levyhyllyyn. Teema on hyvä ja toteutuskin varsin onnistunut. Toisaalta muutamat heikommat raidat kuten Kaulast alaspäin ja Hengitys tuntuvat vain yksinkertaisesta aiheiltaan typeriltä ja vähän nähdyiltä. Nämä battle-tyyliin toteutetut monologit eivät vain oikein enää toimi lähemmäs kolmekymppiselle kuuntelijalle. UG/OD on pakollinen hankinta kaikille Huge L:n ja Moden materiaaliin mieltyneille. Yleisesti ottaen lätty on paremman keskitason teos, joka jää helposti mieleen persoonallisella teemallaan.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n fooorumeilla täällä.
www.myspace.com/ilstrumentals

3 kommenttia artikkeliin “Huge & Mode – UG/OD (Vain promootiokäyttöön)”

1005 kirjoitti klo 21.02.2012 10:24:

Pakko arvostaa että videoitakin on väännetty useampi!

Embty kirjoitti klo 21.02.2012 20:52:

Välillä tuli semmonen olo niinku ois ite kirjottanu tään arvostelun, nimittäin aika samoilla linjoilla kirjottaneen kans.. =)

Coca kirjoitti klo 22.02.2012 23:27:

Hauska huomata miten mielipiteet voivatkin erota toisistaan näin radikaalisti. Itselleni tämä kasarilätty on yksi Hugen merkittävimmistä teoksista puuduttavan tosikkokauden päättäjänä. Huumori tiputtaa joka kerta. En tiedä osuvatko läpät niin hyvin omaan huumorimaailmaani, mutta noille on ihan oikeasti tultu naureskeltua kippurassa useat kerrat. Tämän lisäksi biitit ovat meseviä ja riimittely hauskaa kuultavaa.

Jätä kommentti