Jeijjo & Nupi – Kootut Selitykset

Jeijjo & Nupi - Kootut Selitykset

1. Intro
2. Hunsvotit
3. Puumanainen feat. Sepe-Susi
4. Palkkapäivä feat. Tuomio & Kone
5. Äidin Uus Mies
6. Kootut Selitykset
7. Ostarin Väliköissä part. 3 feat. BJD & Raimo
8. Mäkiviikko feat. Latiksen Andy
9. Brändi, Johon Voit Luottaa
10. Köyhiä Vi***taa Ku Räppärit Ryyppää feat. Mac Bueno
11. Juopon Tuurilla feat. Markku Let G, Latiksen Andy & Kädveyhä

Viime vuoden joulukuun 14. päivä kolme vuotta työn alla ollut kulttuuriteko pääsi vihdoin ulos, kuin Sedulaan väkisin raahattu kauluspaidankäyttäjä. 3rd Rail Musicin kautta julkaistu Jeijjo & NupiKootut Selitykset –levy palautti Olarin kertaheitolla takaisin suomiräp-fanien huulille. Vanhan kunnon ”olariräpin” merkitys muulle suomikamalle on ohittamaton, mutta miltä Olari kuulostaa tänä päivänä?

Jeijjon ja Nupin räppäystyyleihin menee tovi tottua, mutta tämä on vain merkki siitä, että Espoon ainakin joissain piireissä legendaarisin asuinalue on ollut viime vuosina kovin hiljainen. Artistit kuulostavat hauskalla tavalla hieman T-Murhalta ja Raimolta, mutta kuitenkin persoonallisilta, viihdyttäviltä ja asiansa osaavilta – tai siinä ainakin juopon tuurilla onnistuvilta.

Kootut Selitykset –levyllä käsitellään omintakeisia aiheita, kuten vanhempien naisten metsästystä ja äidin uutta miestä. Toki albumilla on paljon olariräpille ominaista kannun sekoittamistakin, mutta aihetta kuvataan tuoreesta näkökulmasta. Osuvin esimerkki on kuosittelua ja mäkihyppyä vertaileva Mäkiviikko. Jeijjo ja Nupi  esittelevät tutun reseptin toimivalla twistillä – kiekko on kuin rommikola limellä. Kaikki tämä maustetaan monipuolisella tuotannolla, jolla on kuitenkin yhtenäinen linja: tiukka.

Jeijjo & Nupi on todellakin brändi, johon voit luottaa, sillä kerrankin myyntipuhe piti kutinsa: Kootut Selitykset on yksi viime vuoden hauskimmista levyistä. Vaikka kaksikko pystyykin hyvään suoritukseen läpi levyn, terästävät Tuomio, Kone ja Raimo sekoitusta vierailuillaan. Olariin on syttynyt uusia tähtiä, eivätkä vanhatkaan ole vielä täysin sammuneet.

Keskustele levystä Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://www.3rdrailmusic.fi

5 kommenttia artikkeliin “Jeijjo & Nupi – Kootut Selitykset”

1005 kirjoitti klo 31.01.2013 22:50:

Jopas jopas, milloinkas on viimeksi nähty viiden tähden levy?

Pleksi kirjoitti klo 31.01.2013 23:27:

Hyvä Arvostelu pitkästä aikaa! Ois pitäny infrallekkin olla 5/5

Embty kirjoitti klo 01.02.2013 15:03:

Tiukka levy on kyllä. Arvosteluun ois saanu kyllä vähä enemmän perusteluja laittaa, ku 5 tähteekin on annettu. Mutta tuo 5 tähtee on kyllä kieltämättä ansaittu tällä platalla!

jonez kirjoitti klo 04.02.2013 03:19:

oli kyl tiukka!

objektive kirjoitti klo 09.02.2013 20:51:

Oletteko te nyt vittu tosissanne noiden tähtien kanssa?

Jätä kommentti