Jodarok – Valvo viiteen nuku kolmeen

Jodarok - Valvo viiteen nuku kolmeen

1. Lokki 1980
2. Herää Herää
3. Peittoo kiskoo
4. Alaskaan feat. Stepa
5. Matukkapoika
6. Mitä tapahtu feat. Seyed Ali
7. Anna riikinkukon lentää
8. Ei tänne kettään tuu feat. Tykopaatti
9. Kaukaa
10. Uudempi ja paras
11. Esimerkki
12. Just mun tuuria feat. Super Janne

Jodarok on epäilemättä maamme kiireisimpiä räppäreitä lukuisten projektiensa kanssa. Lokki kiertää Kemmurun matkassa ympäri Suomea, Jontin kanssa kokeiltiin kosmisia taajuuksia, lukuisia featteja muiden levyillä ja soolonakin pitäisi vielä jaksaa. Jodan uutta sooloalbumia saatiinkin odottaa seitsemän pitkää vuotta. Toukokuussa kärsivällinen odotus vihdoin palkittiin ja uunituore sooloplatta Valvo viiteen nuku kolmeen näki päivänvalonsa.

Valvo viiteen nuku kolmeen on tehty lähes kokonaisuudessaan Lahti-Sampan kotistudiolla saunomisen ja syömisen ohessa. Äänityssessioissa vallinnut rento ilmapiiri on saatu taltioitua hyvin levylle ja vaikka albumin kantavana agendana onkin väärässä paikassa väärään aikaan oleminen, niin täytyy todeta että tämän julkaisun kohdalla oikeat miehet ovat olleet oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Jodarokin ja aiemmin Walkana tunnetun Sampan yhteistyö potkii persauksille kunnolla. Tuotanto on todella timanttista läpi levyn – kappaleet eroavat toisistaan, mutta biittejä koossapitävä punainen lanka löytyy helposti. Taustoista löytyy monenlaista pörinää, vinkunaa, sampleja sekä oikeita soittimia – kaikki sopivassa symbioosissa.

Teoksen yksittäiset kohokohdat, Kaukaa ja Mitä tapahtu, erottuivat edukseen jo ensikuuntelulla, mutta koko paketin erinomaisuus tulee esiin kuuntelukertojen lisääntyessä. Kaukaa on hieno tarina ihmisten aivoissa raksuttavista asioista matkoilla, jolloin kaiken näkee selkeämmin ja elämällä on uusi suunta. Mitä tapahtu -biisissä kuullaan pitkästä aikaa Seyed Alilta koboltinkova verse. Alia lukuunottamatta levyn muut vierailijat olivat allekirjoittaneelle pienoinen pettymys. Erityisesti Tykopaatilta odotin kovempaa panosta, sillä nyt jäi vähän kierrätetty fiilis läppien osalta. Tykon vierailema Ei tänne kettään tuu on muutenkin hieman ristiriitainen kappale. Biisi itsessään ei ole ollenkaan huono, mutta se ei tunnu istuvan levyn yleiseen tunnelmaan poiketen äänimaailmaltaan sen verran paljon muista kappaleista.

Vierailevia tuottajia kuullaan kahdessa kappaleessa. Levon Zoltar on tuottanut mainion Anna riikinkukon lentää ja Kemmurun uudelleen lämmitetty Uudempi ja paras on tietysti Aksimin käsialaa. Toinen uudelleen lämmitys kuullaan Esimerkissä, jonka säkeistö on napattu MNT-ykköseltä. Kierrätystä tai ei, molemmat biisit ovat varsin toimivia vetoja. Foorumilla ristiriitaisia tunteita herättänyt Herää herää paljastuu myös loistavaksi kappaleeksi kun tajuaa taustan kovuuden.

Jodan räppejä on aina ollut ilo kuunnella, mutta tuntuu että nyt on löydetty vielä entistä rennompi tyyli. Allekirjoittaneen mielestä albumin ainoat miinukset johtuvat vierailijoista. Toivottavasti kansilehdissä ja foorumeilla kerrotut lupaukset seuraavasta levystä pitävät paikkansa ja saisimme kuulla tältä kaksikolta lisää materiaalia  lähiaikoina. Valvo Viiteen Nuku Kolmeen on teos jota on helppo kehua vaikka millä mitalla, mutta helpompaa on sanoa vain: ”Osta omasi, vielä kun näitä on jäljellä!”.

Katso Herää herää / Peittoo kiskoo -video youtubesta.
Lue Lahti-Sampan tuore haastattelu täältä.
Keskustele Jodarokin uudesta albumista Redrum-187:n foorumeilla täällä.

2 kommenttia artikkeliin “Jodarok – Valvo viiteen nuku kolmeen”

olut kirjoitti klo 20.06.2011 00:52:

Yllätyin positiivisesti miten kova lätty tää on. Biittien osalta varsinkin tää levy hipoo täydellisyyttä. Vierailijat täydentää hyvin kokonaisuutta. 5/5.

Yckin Namkiv kirjoitti klo 28.03.2012 11:14:

Moi mä oon niki wikman j

Jätä kommentti