Koivuniemen Herrat – Jotain uutta auringon alla

1. Vapaa
2. Kassufunk
3. Aika muuttaa
4. Mut ehkä toisaalta…
5. Yrittäjähenkee
6. Maailma muuttuu (mukana MC Respektor)
7. Pikkukala
8. Pykälä 25 (mukana Harri Hertell)
9. Satumaa
10. Ihminen (mukana Jontti & Konna)

Shaka, Speakeasy, Jouni Viitala, Jussi Peevo ja Kassu Kapanen julkaisivat toisen pitkäsoittonsa syyskuun puolivälissä. Siinä missä bändin edellinen albumi Sokeat Johdattaa kuvasi pääosin retkuilevaa elämänmenoa, uusi albumi tarkastelee tämän päivän maailmaa positiivisemmasta ja aikuistuneemmasta näkökulmasta.

Läpi levyn kiidättelee yhtenäinen tämän ajan teema, jossa ihmiskäytöstä ohjaavat valmiit säännöt ja junnaamaan jääneet tavat. Samalla monet sokeasti unelmoivat edistyksestä, saamatta kuitenkaan mitään koskaan valmiiksi. Päätösraita Ihminen tekee yhteenvedon tästä kaikesta. Toisaalta yhteiskuntakritiikin vastapainoksi kuullaan myös positiivisia asioita energisemmillä soinnuilla. Aloitusraita Vapaa ruotii useita vapauden tapoja ja mitä yksilönoikeuksia kenelläkin on. Pikkukala kertoo vertauksellisen tarinan, kuinka välillä on uskallettava uida pois parven seasta ja seurata omaa uteliaisuuttaan löytääkseen lopulta jotain uutta. Satumaa näkee pienen hengähdystauon olevan paikallaan.

Jotain uutta auringon alla voi aluksi jättää hieman vaisun kuvan, varsinkin jos piti edellisestä levystä ja odotti kuulevansa lisää sen ajan soundia. Albumille kannattaa kuitenkin antaa hieman lisäkuunteluaikaa, sillä analyyttisempi aiheiden käsittely sekä muusikoiden tyylivivahteet osoittavat lopulta koko ryhmän kehittyneen. Kymmeneen biisiin mahtuu mieluinen ja sopiva sekoitus räppäystä, funkkia, progea, punkkia ja jopa runonlausuntaa. Musiikki ei enää kuulosta Shakalta, jota säestää taustabändi, vaan albumi on nyt nimenomaan Koivuniemen Herrojen. Vaikka vierailevat poskisolistit pitävät oman hommansa kasassa, albumin parhaimmiksi yksittäisraidoiksi päätyy oman porukan kanssa toteutetut Yrittäjähenkee, Aika muuttaa, Vapaa ja Satumaa.

Aika Muuttaa -musiikkivideo Youtubessa.
http://www.koivuniemenherrat.com
Koivuniemen Herrat Facebookissa.
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.

2 kommenttia artikkeliin “Koivuniemen Herrat – Jotain uutta auringon alla”

jee kirjoitti klo 12.10.2012 19:07:

Oli hyvää kamaa!

hdn kirjoitti klo 21.10.2012 19:32:

jussi on ihq

Jätä kommentti