Kolmiodraama – Jotain tasottavaa

Kolmiodraama - Jotain tasottavaa

1. Jotain tasottavaa intro
2. Passaa maissarii
3. Lämmintä bissee ja kylmii naisii feat. Lauri Räpping Vantaanjoki ja Jodarok
4. Menetetyn miehen pelattu peli
5. Älä luota prostituoituun feat. Heikki Kuula
6. Kolmas pyörä
7. Meni vähän vituiks feat. Kreivi
8. Liikaa radioo(n)
9. Polttopullofunk feat. Hannibal
10. Se on vaan loossii
11. Rosvosektori feat. Käsipuoli
12. Pysy ninjana feat. Eräs
13. Kantapään kautta

Espoosta ponnistava Kolmiodraama saattaa olla vielä joillekin lukijoille hieman tuntemattomampi nimi.  Allekirjoittanutkin perehtyi yhtyeen meininkiin vasta uuden Jotain tasottavaa -albumin myötä Stenkan mainostettua äijiä ”kuosailuräpin uusina kruununprinsseinä”. Eikä Kale todellakaan ole väärässä tämän asian suhteen!

Jotain tasottavaa sisältää 13 kappaletta kuosituksella höystettyä rehtiä suomiräppiä. Menosta tulee äkkiseltään mieleen aikoinaan totaalisesti päräyttänyt MC Taakibörsta ja sehän ei ole lainkaan huono lähtökohta. Heti alkuun on pakko antaa propsit nykypäivän mittareilla mitaten erittäin kovasta introsta ja skittien totaalisesta puutteesta! MC:t Oiva Vedätys ja Bloge ovat varsin kovaa tavaraa mikin takana ja erityisen paljon diggaan Blogen äänestä. Nämä herrasmiehet ovat ehdottomasti Suomen parhaimmistoa tarinankerronnan vaikealla tiellä. Rujolla huumorilla varustetut tarinabiisit Menetetyn miehen pelattu peliÄlä luota prostituoituun ja Kolmas pyörä herättävät suunnatonta hilpeyttä ja kenties osalla kuulijoista pienen ilkeän vihlaisun rinnassa. Nauruhermojen koettelemisen lisäksi albumin biiseissä on myös järkevää sanomaa ja hienoista kannanottoa. Kaikkea ei kuitenkaan ole pureskeltu ja nieleskelty valmiiksi, vaan kuulijalle jätetään koukku johon tarttua. Suoraviivaisempaa kritiikkiä kuullaan levyn jälkimmäisellä puoliskolla useammassakin kappaleessa, joissa vitsit löytyvät lähinnä tosielämän tragikoomisuudesta.

Levyn tuotantopuoli on pääosin hoidettu Kolmiodraaman omasta toimesta. Biittien hiomisesta on vastuussa Rammu. Vierailevia tuottajia löytyy ainoastaan kahdesta kappaleesta ja nekin sopivat albumin tunnelmaan hyvin. Soundimaailma kuulostaa hyvältä, eikä mikään ihme sillä äänitys, miksaus ja masterointi on ollut sellaisten velhojen käsissä kuin Eemo1 ja Liukas Niklas. Tunnelmaltaan albumi on jaettavissa kahteen osaan, alkupuoliskon kevyemmät ja hauskemmat biisit vs. loppupuoliskon fiilikseltään suoremmat ja tummemmat raidat. Tästä jakaumasta johtuen levy sopii siis soittimeen mielentilasta riippumatta. Vierailevia räppäreitä levyllä kuullaan sopivassa määrin. Kuuteen kappaleeseen on valittu kahdeksan kovaa räppäriä. Isommalle yleisölle varmasti tuttuja nimiä ovat Hannibal, Heikki Kuula ja kohta sooloalbumin julkaiseva Jodarok. Edellä mainittujen lisäksi kuullaan Lauri Räpping Vantaanjokea, Kreiviä, Käsipuolta ja Erästä. Vierailijat tiputtavat lähes jokainen kovat, biiseihin hyvin sopivat verset. Allekirjoittaneelle ainoastaan Kuulan Heikki ei aiheuta viisarin värähdyksiä positiivisessa mielessä.

Kokonaisuutena Jotain tasottavaa on toimiva paketti, joka tarvittaessa voidaan jakaa kahteen osaan. Levyltä löytyy myös tulevan kesän takuumurea teemabiisi Lämmintä bissee ja kylmii naisii, joka tulee soimaan varmasti flanellipaitaisten räppiretkujen ghettoblastereiden lisäksi karvanoppa-Corolloissa. Jos diggaat hyvästä räpistä, et ota elämää liian vakavasti ja lompakosta löytyy muutama euro ylimääräistä – kannattaa rahat sijoittaa kolmionapin sijaan Kolmiodraamaan ja poistaa albumi omaan lapaseen.

http://www.karmamusiikki.net
http://www.kolmiodraama.com
http://www.myspace.com/kolmiodraama
Keskustele Kolmiodraaman levystä Redrum-187:n foorumeilla täällä.

Yksi kommentti artikkeliin “Kolmiodraama – Jotain tasottavaa”

pena1234567890 kirjoitti klo 05.04.2012 23:55:

hieno levyn kansi…

Jätä kommentti