Monelt ne tulee II -mixtape

Monelt ne tulee II -mixtape

Monelt ne tulee II

1. Intro – DJ Polarsoul
2. Monelt ne tulee – OG Ikonen & Asa
3. Villist lännest Lähi-itään – Shaka
4. Jatkuu jatkuu – Davo
5. Alueella – Raimo
6. Kun loppu saapuu – Laineen Kasperi
7. Monelt ne tulee II – Pyhimys
8. Silver Moreno – Ritarikunta
9. O.L.A.R.I. – Reilukerho
10. Koiramies – Kemmuru
11. Pyhtään viikatemies iski jälleen – Steen1
12. Vilunkien siilossa – Petti
13. Samaa paskaa – Kallio Underground
14. Yläkerrast alakertaan – Adebizi, Pikkupiru & Konna
15. Kukaan ei liiku – Ville Kalliosta & Puppa J
16. Nää jäbät – Hannibal & Joku Roti Mafia feat. Edorf, Tykopaatti & Jodarok
17. Miten sä sen haluut – OG Ikonen & Stigg Dogg
18. Pane poika – Notkea Rotta
19. Paskalista – Huge L
20. Militantti funkki – Jontti
21. Niinku ennen – Super Janne
22. Mieluummin PA – Olli-PA
23. Ystäville – Asa
24. Täh – Kuningas Pähkinä & Setä Tamu

Pitkäksi venähtäneen odotuksen jälkeen 3rd Rail Musicin Monelt ne tulee II -mixtape ilmestyi vihdoinkin joulukuussa kauppoihin. Kuuden vuoden odotuksen aikana projekti pääsi muutaman kerran unohtumaankin, vaikka esimerkiksi demokisan muodossa siitä kuului epämääräisin väliajoin edistymisen merkkejä. Kuten edeltäjänsäkin, kokoelmasarjan toinen osa keskittyy tuomaan esille itse raiteen sekä lafkan artistien kanssa jollakin tavalla tekemisissä olevien räppäreiden biisejä. Biitit on kaikki lainattu enemmän tai vähemmän gangsta-painotteisista biiseistä rapakon takaa, lukuunottamatta Huge L:ää, joka biisissään mainitseekin lainanneensa biitin itseltään. Sample on tosin tässäkin kaiveltu jostain.

Intron lisäksi 23 raitaa sisältävä mixtape vaihtaa välillä tunnelmaa radikaalistikin, mutta silti biisit sulautuvat hyvin toisiinsa, eikä tästä tule varsinaista ongelmaa. Myös yksi kiistämätön hyvä puoli mixtapessa on se, että kaikki artistit ovat löytäneet biisilleen tunnelmaan sopivan biitin. Varsinkin Kallio UG:n Samaa paskaa ja Adebizin, Pikkupirun ja Konnan yhteisveto Yläkerrast alakertaan paistavat läpi jo senkin takia, että taustat ovat aika lähellä miesten omassakin tuotannossa kuultua soundia. Samaten Davon ääni ja tyyli sopivat Jatkuu jatkuu -biisin taustaan kuin valettu. Levyn päättävä Kuningas Pähkinän ja Setä Tamun Täh toimii myös erittäin hyvin.

Levyn heikompaa antia ovat Huge L:n Paskalista, Notkean Rotan Pane poika sekä Laineen Kasperin Kun loppu saapuu. Kaksi ensin mainittua jäävät mitäänsanomattomiksi ja Kasperin biisissä biitti latistaa tunnelmaa liikaa. Herralle sopisi paremmin nopeatempoisempi meininki ja jonkunlainen pieni audiosekamelska, jota herralta silloin tällöin kuullaankin. Myös Pyhimyksen Monelt ne tulee II jää biisiksi muiden joukkoon, eikä tuo oikein mitään uutta pöytään. Toisaalta odotuksetkin olivat korkealla.

Monelt ne tulee II:lla on ehkä hiukan liikaakin kappaleita. Monipuolisuus on tietysti välttämätön asia näinkin suuressa määrässä raitoja, mutta ajoittain heittelevät tunnelmat ja liiallinen pituus tekevät sen, että levy vaatii monta kuuntelukertaa ennen kuin siihen pääsee sisälle. Tarjolla on kuitenkin niin paljon tavaraa, että väkisinkin siitä jokainen levyn artistien kuuntelija löytää jotain ja miksei uudetkin kuuntelijat, vaikka mixtape taitaa olla enemmän suunnattu vanhoille faneille kuin uusille.

Yhteenvetona todettakoon, että Monelt ne tulee II on iso kasa biisejä joista kasaantuu hajanainen, mutta monipuolinen kokoelma. Se on melkeinpä pakkohankinta varsinkin 3rd Railin ja Monspin artistien faneille.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.

http://www.3rdrailmusic.fi

16 kommenttia artikkeliin “Monelt ne tulee II -mixtape”

separi kirjoitti klo 20.01.2011 17:38:

Hyvä arvostelu muuten, mutta omasta mielestä se Rotan biisi on yks levyn parhaimpia! Ei mulla muuta!

UncleSam kirjoitti klo 20.01.2011 17:40:

Mun mielestä Ritarikunta ja Asa teki myös erinomaiset pökäleet tälle levylle. Mutta tämä osaltaan kuvastaa juuri tätä julkaisua; löytyy vähän kaikenlaista ja vähän joka makuun.

migi kirjoitti klo 20.01.2011 18:19:

Mä tykkäsin Hugen biisist 🙁

tikarirami kirjoitti klo 20.01.2011 18:57:

Shaka, Ritarikunta ja Notkea-Rotta jäi päällimäisenä mieleen tästä teoksesta. Pyhi yllätti positiivisesti, kun en herran tuotannosta muuten niin välitä. Hyvä teos, pysyy soitossa

weedie kirjoitti klo 20.01.2011 19:53:

Arvosanan kohdalla komppaan, mutta eri mieltä noista heikoimmista vedoista. Jokaiselle jotakin.

hepo kirjoitti klo 20.01.2011 20:59:

Kyllä tää vetää pidemmän korren ykkösestä. Laaja ja monipuolinen kattaus. O.L.A.R.I. ja Nää jäbät kolahti itelle parhaiten.

emw kirjoitti klo 20.01.2011 23:13:

Meitä on moneen junaan elikkäs itse en voi yhtyä tähän arvosteluun.

Hampsu kirjoitti klo 21.01.2011 00:08:

Petti vetäs vitin kovan kipaleen vaikka Stepa sanois mitä!

alkoholikk kirjoitti klo 22.01.2011 16:07:

Nää levyarvostelut mun mielestä just sen takia ihan tyhjänpäiväsiä,sorry en tarkota pahalla jäbät, mut se on kuitenkin aina vaan sen arvostelijan mielipide levystä.Mut tääkin vaan mun mielipide.

Ite kans diggaan Hugen biisistä paljonkin,taustat on lungit kun mitkä! O.L.A.R.I ja Silver Moreno pitää ykkössijaa mun listalla kuitenkin..ja Petti yllätti positiivisesti!

KingOfTheLine kirjoitti klo 22.01.2011 17:23:

Levyarvostelut on turhanpäiväisiä jos kirjoittaja ei vain ymmärrä miten levyarvosteluja tehdään, kuten tässä. Vähän ammattitaitoisempia arvostelijoita ja homma toimii paremmin.

F(r)iend kirjoitti klo 22.01.2011 17:53:

Miten levyarvosteluja sitten tehdään?

räpäti kirjoitti klo 23.01.2011 17:07:

Laineen Kasperin biisi oli kyllä loistava

Dunkku kirjoitti klo 23.01.2011 17:22:

ei arvostelu mikään absoluuttinen totuus olekaan, lähinnä antaa osviittaa siitä mitä tuleman pitää. ”ammattitaitosemmat” arvostelijat kehiin? peilaten siihen seikkaan, että äijät tekee ilmaseksi, antaa nää arvostelut juuri tarpeeksi kuvaa siitä, mitä levy tulee pitämään sisällään eli ts. ajaa asiansa. aina ei arvostelu osu kohdakkain omien mielipiteiden kanssa ja sehän vasta outoa onkin?

hieman syvyyttä olis toki mukava saada näkökulmiin

sikanablossea kirjoitti klo 24.01.2011 11:55:

Hyvä levy, toista kaikki peräkkäin niin huomaat bittien vaihtumisen eli kuin yhtä biisiä koko levy. OG ikonen ja ASA – Monelt ne tulee, Ritarikunta – Silver Monero & Notkea Rotta – Pane poika ovat ehdottomasti parhaimpia

elesdee kirjoitti klo 10.02.2011 12:16:

ritarikunnalla ihan törkeen hyvä kertosäe! kasperi räppää jotain en nyt ihan tarkaan muista ku ei oo semmosta mut siis joo , että pitää vetää suorempaa linjaa et jengi tajuu! mun mielestä vitun hyvä biisi kasperilta. petti kuulostaa vitu hyvältä.olarin pojat kuvaa kyl olarii aikas osuvasti. rotalla kertosäkees sanomaa… jne.. blaa blaa blaa.
todellakin levy joka vaatii enemmän kuunteluu!

Junolt jotai uutta? kirjoitti klo 12.05.2011 20:46:

Joo kylhä Rotan-Pane Poika ja Asan-Ystäville olivat ehdottomasti levyn parhaimmat, toivois vaan näilt räppäreilt esim juno ja rotta jotai uutta settiiki välil ja Julma Henkan uus levyki on vähän outo. Ei kyllä nyt liittyny tähä mut kummiski 🙂

Jätä kommentti