OG Ikonen – OG mixtape

OG Ikonen - OG mixtape

1.Edelleen OG
2.OG Top Hustla m. Mies Nimeltä Hevonen
3.Mafia x2 m. Eevil Stöö
4.Chillaa m. Kube
5. Asekosto (demo)
6.Murha m. U.A.A.U & K-Rino
7.Mafia (demo)
8. Mieron Tiellä (remix) m. Jodarok
9. Rahaa Palaa
10. Ota Iisisti
11. R.I.P m. Ar2
12. Gangsta Paraati m. Tommishock & Huge-L
13. Ruohikossa Sihisee m. Hannibal & Soppa
14. Säätö
15. Ulottuvuudesta Viis m. Liigalaiska
16. Halu vs. Tarve
17. Lähiöst Lähiöön m. Petos
18. Juoppojunassa m. Mac Bueno
19. Miten Sä Sen Haluut (demo)
20. Pelkoa ja Inhoa Porttikongeissa m. Leijona, Pikkupiru & Petos
21. Ne Haluu Tappaa Mut (demo)
22. Alaluokan Valtaa
23. Peltikii-sessio m. LRVJ, Tykopaatti & Savosaid
24. Mässäily m. Konna & Shaka
25. Savo-Funk m. Riku & Niko Nova

OG Ikonen nousi kotimaisten gangstafanien laajempaan tietoisuuteen 2009 julkaistulla Mieron tiellä albumillaan. Debyyttijulkaisun jälkeen Ikosta on totuttu kuulemaan lukuisissa feateissa sekä vähän eri tunnelmissa liikkuvassa projektissa – Vitun kovassa äänessä. OG mixtapelle on koottu vuosina 2008-2012 tehtyjä biisejä. Vuosiluvuistakin voi jo päätellä, että tunnelmat ymmärrettävästi vaihtelevat laidasta laitaan. DJ TatC on miksannut 25 biisin paketin, joka sisältää muiden artistien levyille tehtyjä featteja, Ikosen demoja ja sessaribiisejä. Kaiken kaikkiaan albumille mahtuu 15 ennestään julkaisematonta raitaa. Muiden artistien levyille tehdyistä biiseistä suurin osa onkin tällä sivustolla jo aikoinaan esitelty ja arvosteltu, joten tällä kertaa painopiste pidetään aiemmin julkaisemattoman tavaran puolella.

Albumin aloittavat Edelleen OG ja OG top hustla ovat tunnelmaltaan hyvin lähellä kotikutoista gangstailua Mieron tiellä -levyn hengessä. Kolmantena raitana tulee ennakkoon maistiaisena sivuillamme tarjoiltu Mafia x 2. Hurjassa nousukiidossa olevan Eevil Stöön ja Ikosen yhteisbiisin odotukset olivat hyvin korkealla, mutta itse kappale osoittautui pieneksi pettymykseksi.

Mixtapelta löytyy neljä demo-asteelle jäänyttä biisiä. Näistä parhaiten toimii eroottisesti ladattu Miten sä sen haluut, mutta paljon potentiaalia omaavat myös Ne haluu tappaa mut ja Asekosto. Jälkimmäisenä mainitun biisin tuotannossa on ollut näppinsä pelissä myös Redrum-187:n toimittajana operoivalla 1005:lla. Tuotannoltaan uusista biiseistä omaksi suosikiksi nousee DJ Kriddlokkin tuottama hämyinen Rahaa palaa.

Lyyrisellä puolella levy ei niin ihmeitä tarjoa, mutta Ikosen todella timanttinen flow ja äänenkäyttö korvaavat sen mitä nokkelissa sanaleikeissä hävitään. Albumin tuotanto ja miksaukset on hoidettu hyvin ja pöllityt lainabiitit valittu Ikosen tyylille sopivasti. Mieron tiellä remixin tuottajaksi kansilehtiin on merkitty DJ Polarsoul, mutta omaan korvaan biitti kuulostaa Bun B:n That´s gangstan taustalta. Kyseisen rallatuksenhan on tuottanut J.R. Rotem. Mixtapelle sopivaan henkeen levyltä löytyy reippaasti vierailijoita, joiden taso on vaihteleva. Suurin osa feateista on totutun kovia, mutta erityisesti albumin loppupuolella ote pääsee lipsumaan.

OG mixtape on harvinaisen hankala kokonaisuus arvosteltavaksi. Aiemmin kuultuja biisejä levyltä löytyy 40% – suurin osa näistä on todella kovia, mutta vähän jo puhkikuunneltuja kappaleita. Uusista kappaleista osa on sessio- tai demoasteella, ja ymmärrettävästi niiden hiominen on jätetty puolitiehen. Ikosen tosifaneille OG mixtape on tietysti pakkohankinta, mutta tarjoaa hyvän kattauksen myös niille joille OG:n musiikki ei ole ennestään tuttua.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.
Osta OG mixtape 3rd. rail musicin nettikaupasta.
http://www.3rdrailmusic.fi

2 kommenttia artikkeliin “OG Ikonen – OG mixtape”

OG kirjoitti klo 17.08.2012 11:58:

YO!YO! BIG UP RR-187 JA RIKOLLINENIKONEN!

POLLE kirjoitti klo 21.12.2012 11:21:

mieron tiellä ei tod oo mun tuottama biitti mut on ollu mun mixtapella kyseinen versio. ”ne haluu tappaa mut” sen sijaan on meikän tuotos.

polle polarsoul

Jätä kommentti