OlliPA – Myrsky

OlliPA - Myrsky

1. Intro
2. Vapaan miehen on helppo hymyillä
3. Haavanoksa kuuskassa
4. Hei oota ft. Jöse
5. Myrsky
6. Hei ei kai toi nyt ole ookoo ft. Stepa
7. Ikiliikkuja
8. Horus
9. Tykkää ei tykkää ft. Rikihatka
10.Vaikka jumala ois DJ
11. Myrskyn jälkeen feat. Big Döner, Jumio, Rikihatka, Maailman Matti

Oulusta pongahtanut OlliPA julkaisi helmikuussa uusimman Myrsky-albuminsa Joku Roti Recordsin kautta. Funksons-livebändin kanssa tehdyn Laiva Lasipullossa levyn jälkeen OlliPA palaa takaisin 2008 julkaistun Syke-levynsä tunnelmiin.

Myrsky-albumi luottaa letkeän musiikin varmuuteen, mitä artistilta saattoi odottaakin. Levyn sisällöllä pyritään pysymään liikkeessä, kierretään reissuilla ja nuorten juhlissa, pohditaan onnellisuutta ja ihmetellään meneekö tekniikan vimpaimet totutusta meiningistä jo liiallisuuksiinkin. Pohdiskelujen sanoma ja kuvailut ovat kevyempää antia ja homma nojaa enemmän musiikilliseen tunnelmaan.

OlliPA:n funkisti ja letkeästi murteella soljuva tyyli on viimeistään nyt erottunut tämän päivän suomiräpin kirjosta selkeästi tunnistettavaksi. Tosin välillä stressaavan päivän päälle, se sama pirteä groovittelu saattaa lievästi ärsyttääkin, mutta tämä on paljolti kuuntelijan mielentilasta kiinni. Parhaiten albumista saakin irti vapaapäivinä omaan tahtiin herätessä ja aamiaista kiireettömästi naatiskellessa. Helposti siinä rennolle tuulelle tulee itse kukin ja rupeaa tekemään mieli ulos.

Biittipuoli on kokonaan Oululaisten Grandtheftotton, Kalle Syväilon ja Tatu Aarnivalan tuotantoa Jyväskyläläisen DJ Yollun tuottamaa levyn viimeistä posseraitaa lukuunottamatta. Kevään pikkuhiljaa edetessä kesää kohti Myrskyltä löytää jo biittien puolesta materiaalia, jota ei koskaan tunnu olevan liiaksi mankan kanniskelua fiilisteleville. Biittilinja on melodioiltaan yhtenäistä ja albumilta löytyy varmasti monelle toimivaa ysärivivahdetta niin sampleiltaan, täydentäviltä orgaanisilta soittimiltaan kuin vinkunoiltaankin. Parhaiten täydentävistä vierailijoista suoriutuu mielestäni hieman yllättäen edelliseltä Laiva Lasipullossa levyltä tuttu Rikihatkan.

OlliPAn Myrsky on ytimekkäästi summattuna jälleen kerran mukavaa artistin mukaista kuunneltavaa ja juuri oikeaan aikaan ulospukattua rytmitystä. Vaikka Myrskystä ei välttämättä ihan klassikkoa nouse, tällaisia biisejä etsii mielellään soittimeen. Omat suosikkikappaleet vaihtelevat, mutta esimerkiksi Hei Oota!, Haavanoksa Kuuskassa, Tykkää/Ei Tykkää, Vaikka Jumala Ois DJ, Myrskyn Jälkeen toimii hyvin.

Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://soundcloud.com/ollipa
http://www.facebook.com/pages/OlliPA-Funksons/121562156966

6 kommenttia artikkeliin “OlliPA – Myrsky”

Tatu Aarnivala kirjoitti klo 13.04.2012 11:19:

Asiallisen olonen arvostelu, yhtä pikku mokaa lukuunottamatta 😉

UncleSam kirjoitti klo 13.04.2012 12:08:

Jos viittaat nimeesi, joka oli aluksi väärin, niin tuo on korjattu.

master kirjoitti klo 14.04.2012 00:13:

master

murkkumise kirjoitti klo 14.04.2012 08:55:

Pelekästään livet on niin kovia että sen perusteella levy tulisi hankkia!

migi kirjoitti klo 15.04.2012 06:17:

vitun paska levy. perseennuolemista 3 ja puol

Gaymond kirjoitti klo 19.04.2012 18:04:

se on hyvä, että porukka jaksaa soitella

Jätä kommentti