Pyhimys – Paranoid

Pyhimys - Paranoid

1. #1 PARANOID
2. #2 PARANOID
3. #3 PARANOID
4. #4 PARANOID
5. #5 PARANOID
6. #6 PARANOID
7. #7 PARANOID
8. #8 PARANOID
9. #9 PARANOID
10. #10 PARANOID
11. #11 PARANOID
12. #12 PARANOID
13. #13 PARANOID

Pyhimyksen paljon odotettu ja puhuttu albumi Paranoid näki päivänvalon 26. Lokakuuta. Kyseessä on Pyhimyksen eli Mikko Kuoppalan viimeinen soolojulkaisu. Poikkeuksellisen kiinnostavan julkaisusta tekee se, että vastaavana tuottajana on toiminut Itä-Helsingin rääväsuu Steen1. Biisilistassakin ollaan vain tyydytty kappaleiden numeroimiseen, eikä yhtään vierailijaa näy. Erilainen asetelma saattaa herättää ennakkoluuloja, mutta samalla se on mahdollisuus hyvälle albumille.

Pyhimyksen tuotanto ei ole koskaan erityisemmin innostanut allekirjoittanutta. Kova julkaisutahti on ollut vain sanoilla leikkimistä ilman, että siitä olisi saanut mitään irti. Tämän julkaisun kohdalla mielenkiinnon herätti promovideo, jonka synkkä äänimaailma ja hämmentävyys nostivat ennakko-odotuksia. Levyn kansitaide ja viimeistään ensimmäinen raita antavat ymmärtää, että Pyhimyksen  elämässä on tapahtunut muutoksia. Ensimmäisen kuuntelukerran jälkeen olo oli hämmentynyt kuin ensimmäisen kerran saaneella. Pyhimys on kyynistynyt, katkeroitunut sekä suuttunut kaikelle ja kaikille. Kaiken lisäksi huume- ja naishuolet vaivaavat Pyhimystä. Ja tämähän ei tietenkään ole musiikin kannalta haitaksi. Päinvastoin, räväkämmät biitit ja vihaisempi tyyli toimii Pyhimyksen kohdalla oikein hyvin.

Vaikka tällä julkaisulla Pyhimyksellä tuntuu olevan enemmän sanottavaa, takertuu hän edelleen vanhoihin kaavoihin. Kärryiltä pudottava sanoilla leikittely ja mitäänsanomattomat kertosäkeet tiputtavat arvosanaa yhdellä. Tosin usean kuuntelukerran jälkeen kappaleet aukeavat yhä paremmin. Erityisen hyviä biisejä on vaikeaa nimetä, sillä kappaleet ovat positiivisessa mielessä tasapaksuja, vaikka alku onkin hieman vakuuttavampi. Lyhyesti sanottuna Paranoid on hyvin onnistunut kokonaisuus ja samalla Pyhimyksen paras julkaisu.

Keskustele Pyhimyksen Paranoid-albumista Redrum-187:n foorumeilla täällä.
http://www.pyhimys.com
http://www.monsp.com

7 kommenttia artikkeliin “Pyhimys – Paranoid”

Paranoidi kirjoitti klo 08.11.2011 19:10:

Kärryiltä pudottava sanoilla leikittely… täh? Kenet pudottaa ja kenet ei 😉

Miami Honeymuun kirjoitti klo 08.11.2011 23:39:

Miami Honeymuunin mietteitä kyseisestä albumista: http://miamihoneymuun.blogspot.com/2011/11/arvostelussa-pyhimyksen-paranoid.html

tukenukem kirjoitti klo 10.11.2011 19:53:

pyhimys on ollu aina kova valittaan biiseissä, mutta tällä levyllä puretaan paineet kunnolla ja asenteella!! aito on aito ku se on aito.

OGT kirjoitti klo 13.11.2011 00:25:

Aivan törkeen kova lätty! pyhimys ollu aina yksi lemppareista nythä se vaa varmistaa oman paikkansa mun hall of fames, eli mun pään sisäl! (Y)

AIV kirjoitti klo 29.11.2011 12:39:

”Poikkeuksellisen kiinnostavan julkaisusta tekee se, että vastaavana tuottajana on toiminut Itä-Helsingin rääväsuu Steen1.”
jos Arvostelun kirjoittaja olis malttanu tehdä kotiläksynsä niin tietäis että Steen on hääriny Pyhin taustalla jo ekasta monsp-julkasusta lähtien. Ei mitenkään poikkeuksellista Pyhimyksen sooloilla.

UncleSam kirjoitti klo 29.11.2011 17:00:

Niin siis kyllähän yleisesti tiedossa on että Stenkka on siellä taustalla aina välillä häärinyt, mutta ei mun käsittääkseni ihan jokaisella julkaisulla.

Edg3 kirjoitti klo 01.12.2011 19:53:

Eikö joku nyt ymmärtäny levyä vai mikä tää arvostelu on 😀

Jätä kommentti