Soppa & Liikalesti: Oulu-Ug – Hifistely Vittuun!

Soppa & Liikalesti: Oulu-Ug - Hifistely Vittuun!

Soppa & Liikalesti: Oulu-Ug – Hifistely Vittuun!

1. Intro
2. Ikusesti Aitoa feat. Anemia (Osasto 78)
3. Kotirosvot feat. Efta (Haittavaikutus)
4. Oulu-Ug-Anthem
5. Rikottu Kieli feat. Dima
6. Astu Meiän Kenkiin feat. Getto-Otto
7. Propsit feat. Tuke
8. Ittepäisenä
9. Kirje Joulupukille feat. Puukko-B

Oululaisilla räppäreillä tuntuu olevan monta rautaa tulessa. Tulossa on ainakin Haittavaikutuksen, Panama Rayon, Eftan, Diman ja Puukko-B:n levyt. Nyt Redrumin arvostelussa on totaalisen puskista pärähtänyt Sopan ja Liikalestin Oulu UG : Hifistely vittuun -sessariproggis. Levy on nauhoiteltu ykkösellä purkkiin -mentaliteetilla menneen kesän aikana räppinitkuissa Lintulan kotistudiolla ja mukaan on otettu kourallinen Oulun UG-jätkiä. Vierailijoista entuudestaan tunnetuimpia ovat Dima ja Efta, tuntemattomampaa osastoa puolestaan edustavat Anemia, Getto-Otto ja Tuke.

Sessarimeinigin mukaisesti biitit on lainattu jenkkilästä, räbät purkitettu kertalaakilla ja meininki on mukavan rehellistä. Pelin aloittava Intro esittelee kuulijoille albumin pääarkkitehdit. Soppahan on kaikille räppinörteille entuudestaan tuttu nimi ja Redrumin haastattelun myötä jengi tietänee varmasti myös Liikalestin. Masa Liikalesti hyppääkin isoihin saappaisiin, koska Sopan rinnalla on aiemmin totuttu kuulemaan tutkapari-Hannibaalia. Lesti ei yritäkään toimia Hanen kopiona vaan vetää omalla tyylillään läpi levyn. Sopan ääni ja tyyli ovat totuttuun tapaan todella päräyttäviä. Erityisesti Sopan muuttuessa Puukko-B:ksi kuullaan todellista timanttia.

Eftan vierailemassa Kotirosvot kappaleessa pelkkä biittivalinta saa jo takatukan kiharalle. Ray Luvin Definition Of A Hustler pamahtaa tärykalvoille, kaikilta hyvät räpit sekä tarttuva huukki – kaiken kaikkiaan hieno biisi. Yhdeksän kappaleen mittaisen levyn heikoin raita Oulu-ug-anthem on hitaan ja munattoman biittinsä ansiosta allekirjoittaneella levyn ainoa skipattava biisi. Ennakkoon maistiaisena julkaistu Rikottu kieli on hieno kappale, jonka fiiliksestä itselle tulee mieleen lähes kymmenen vuotta sitten äänitetty Leijonan Herra MC:llä ollut kappale Läpi Suomen.

Levyn vierailijat onnistuvat kaikki ihan asiallisesti, erityismaininnan ansaitsee Astu meiän kenkiin kappaleessa äänessä oleva Getto-Otto. Hieman lyhyeksi jäävän levyn (kesto vain 31 minuuttia) viimeisenä biisinä on idealtaan ja toteutukseltaan mainio Kirje joulupukille. Puukko-Boris päästetään taas ääneen ja nauhalle on tallennettu perinteinen toivomuslista napapiirin punatakkiselle jumal-olennolle.

Kaikkien näiden kehujen jälkeenkin Hifistely vittuun on hieman ristiriitainen tekele. Levystä löytyy paljon ylistetävää, mutta toimiakseen kokonaisuutena se kaipaisi paljon viilausta. Hiominen on tietysti ihan tarkoituksella jätetty vittuun, mutta kokonaisuus olisi varmasti vielä parempi, jos sessiomeiningistä olisi siirytty kunnolliseen ja tarkkaan harkittuun kokonaisuuteen. Toisaalta, tarviiko kaiken olla aina niin mietittyä, suunniteltua ja vakavaa? Ehkä meidän olisi aika ottaa mallia tästä ja elää enemmän hetkessä ja keskittyä pitämään hauskaa!

Arvosana: 3½/5

Keskustele julkaisusta ja anna palautetta arviosta Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.myspace.com/ouluug

Arvostelija: T.M.

Yksi kommentti artikkeliin “Soppa & Liikalesti: Oulu-Ug – Hifistely Vittuun!”

homoräppäri kirjoitti klo 21.06.2014 22:01:

Paskaa

Jätä kommentti