Speakeasy – Tuottajalevy

Speakeasy - Tuottajalevy

1. Speakeasy Intro
2. Ole Kuin Kotonasi feat. Mies Nimeltä Hevonen
3. Vallankumous feat. Shaka
4. Puukkobulevardi
5. Yritän Selvii feat. Mies Nimeltä Hevonen, Kube, Mäkki
6. Muutost Odotellessa feat. Shaka
7. Me Ollaan Nuoriso feat. Pelan
8. Tähän Asti Opittua 2012 feat. Konna, Shaka, Adebizi, Jontti
9. Torni
10. Absoluuttinen Totuus feat. Pentagrammi
11. Veteen Kätketyt Viestit

Alun perin osaksi 3rd Rail Musicin RUNDI-tuottajalevysaagaa suunniteltu Speakeasyn albumi julkaistiin huhtikuun jälkimmäisellä puoliskolla. Suomirapin fanittajat tuskin ovat voineet välttyä kuulemasta Speakeasyn tuotantoa, sillä miehen meriittilistalta löytyy Jontin ja Shakan Rata-äänitteelle sorvattu legendaarinen Kolmatta linjaa -träkki.  Musiikillinen osaaminen ei suinkaan rajoitu räppinörttimäiseen MPC:n paukuttamiseen, vaan Speakeasy taitaa myös saksofonin soittamisen jalon taidon. Hänet tunnetaankin myös Shakan taustalla vaikuttaneen Koivuniemen Herrat -bändin saksofonistina.

Varsin omaperäisesti nimetyn Tuottajalevyn yleisfiilis on vallitsevaan vuodenaikaan varsin sopiva – tunnelma on positiivisen letkeä ja kuuntelijan pää alkaa nyökkäämään musiikin tahdissa puolivahingossa. Funkkaava meno tuo erityisesti Shakan tähdittämissä kappaleissa erittäin vahvasti mieleen Koivuniemen Herrojen biisit. Onneksi osa biiteistä on perinteistä samplepohjaista runttausta, jotta kokonaisuus saadaan riittävästi irralleen edellä mainituista bändikuvioista. Perussuomalaiseen maanisdepressiiviseen makuun tuotanto jättää kuitenkin vähän kesyn fiiliksen ja levyltä puuttuu todelliset pankinräjäyttävät bängerit.

Yhdestätoista kappaleesta neljä on täysin instrumentaaleja. Näistä kovimmat pisteet nappaa utuinen Puukkobulevardi, vaikka en instruhopin faniksi tunnustaudukaan. Erityismaininta annettakoon myös levyn introlle, jonka voisi hyvin kuvitella kuulevansa ruotsinlaivalla yön pikkutunteina Mr. Lotharin noustessa lavalle savukoneen siivittämänä. Instrujen vastapainoksi puhemusiikin ystäville löytyy räppejä useammalta artistilta. Parhaat vedot ovat ennalta-arvatusti Shakan sylkemät Vallankumous ja Muutost Odotelles. Myös Kube, Mäkki ja Mies Nimeltä Hevonen yllättivät läpillään positiivisesti. Uusien biisien lisäksi albumilta löytyy uudelleenversioitu Tähän Asti Opittua, joka valitettavasti kovasta biitistään huolimatta tuntuu samalta kuin mikrolämmitetty pikakahvi, eikä onnistu haastamaan alkuperäistä valioyksilöä.

Raiteelta on tottunut kuulemaan laadukkaita julkaisuja, eikä tämäkään albumi tee poikkeusta. Allekirjoittaneen makuun tunnelma on hieman liian kevyt, vaikka levyllä onkin hetkensä erityisesti näin keväällä. Speakeasyn Tuottajalevy ei siis täysin kyennyt vastaamaan sille asettamiani kovia odotuksia, mutta on silti positiivinen piristysruiske suomirapskeneen.

Arvosana rap-levynä: 2,5

Arvosana tuottajalevynä: 3

Keskustele Speakeasyn Tuottajalevystä Redrum-187:n foorumeilla täällä.
Tilaa Tuottajalevy 3rd Railin nettikaupasta.

Yksi kommentti artikkeliin “Speakeasy – Tuottajalevy”

stacyricon kirjoitti klo 16.05.2012 20:17:

arvioinnin kanssa sanasta sanaan samaa mieltä, erittäin osuvasti kirjoitettu.

Jätä kommentti