Symposium Infra – Pohjola

Symposium Infra - Pohjola

1. Nuotiolla Noitien (Intro)
2. Pohjolan Poikii
3. Hyvästit Herroille
4. Paikaltani Kasvan ft. Thono Slono & Steen1
5. Elokuu (Skit)
6. Laiheliinin Laulu ft. Jontti
7. Routa
8. Mustilla Vesillä
9. Marraskuu (Skit)
10. Alla Baabelin
11. Lapinlahden Lalli ft. Aisti
12. Maaliskuu (Skit)
13. Joutsen
14. Virta ft. Shaka
15. Reuna (Outro)
16. Pohjolan Poikii Radio Edit

Elettiin vuoden pimeimpiä aikoja kun tuore kokoonpano Symposium Infra julkaisi debyyttialbuminsa Pohjola. Kokoonpano koostuu joensuulaistuottaja Ghost Roguesta sekä 3rd Rail Musicilla levyttäneestä Konnasta. Lisäksi levyllä kuullaan DJ Tatcn raaputuksia ja muutama laadukas kotimainen vierailija. Pohjola on omakustannejulkaisu ja kokopitkän tyylikkäästä kansitaiteilusta vastaa Napoleon Complex Graphics, joka on Konnan graafiseen osaamiseen keskittynyt ”tuotemerkki”.

Pohjolan soundimaailma on julkaisuajankohdan mukaisesti pääosin varsin synkkä, vaikka mukaan mahtuu muutama hieman menevämpikin ralli. Levylle on pyritty luomaan albumin teeman mukaisesti usvaista ja mystistä soundia Konnan runoilun taustalle. Paikoittain tässä onkin onnistuttu mukavasti, sillä Pohjolalla on kieltämättä omanlaisensa tunnelma. Toisaalta jotain jää kuitenkin puuttumaan niin, että allekirjoittanut pääsisi täysin fiilikseen sisään. Pienen pohdiskelun jälkeen se outo töksäys on ehkäpä rummut. Ne eivät vain tahdo oikein sopia levyn tuotannossa muutoin vallitsevaan fiilikseen, vaikka ovatkin tietyllä tavalla hyvin ”Konnamaiset”.

Räppärinä Konnan tyyli jakaa mielipiteet kahtia. Toiset tykkää kovasti ja toisten mielestä miehen tyyli on ärsyttävä. Konnalla on omintakeinen tapa venyttää tiettyjä sanoja/kohtia laineistaan ja joillekin se töksähtää enemmän korvaan kuin toisille. Mielestäni Konna on kuitenkin kehittynyt räppärinä vuosien varrella, ulosanti on menevää ja tyylikin on omalaatuinen. Ongelma tällä levyllä on tempo, joka on auttamatta osassa raidoissa liian vauhdikas.

Pohjolan lyrikaalinen sisältö ei ole täysin meikäläisen pala kakkua. Tuntuu, että sanoilla kikkaillaan vähän liikaa, enkä ainakaan itse onnistu muodostamaan järkeviä kokonaisuuksia kaikista kappaleista. Lainit tuntuvat irrallisilta ja vaikeasti lähestyttäviltä, mutta omalla kierolla tavallaan ne sopivat levyn runolliseen & kansantarinanomaiseen teemaan. Tämä johtaa kuitenkin väistämättä siihen, että Pohjolan kertomuksiin on ajoittain vaikea keskittyä.

Tiivistettynä voidaan todeta, että en päässyt täysin kiinni levyn sisältöön. Se voi olla albumin huonoutta, meikäläisen homepäisyyttä tai kuuntelukertojen puutetta. Pohjola on jännä teos, sillä periaatteessa siinä tuntuu kaikki olevan kunnossa, mutta silti se on samanaikaisesti täynnä pieniä epäkohtia. Siinä vaiheessa kun albumi vain soi taustalla kuulostaa se erittäin hyvältä, mutta kun aletaan analysoimaan ja kuuntelemaan lyriikoita tarkalla korvalla tulee vastaan ongelmia. Taustamusiikiksi tätä julkaisua ei ole varmasti kuitenkaan tarkoitettu. Se on myös fakta, että levy on vaikeasti lähestyttävä ja uskoisin jokaiselle muodostuvan hieman erilaisen kuvan sen sisällöstä. Tästä syystä suosittelenkin kaikkia tarkistamaan levyn itse, koska tässä on jotain erilaista täytettä levyhyllyyn, josta riittää ihmeteltävää pidemmäksikin aikaa.

Keskustele ja kerro oma mielipiteesi julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.
www.facebook.com/Symposium.infra

4 kommenttia artikkeliin “Symposium Infra – Pohjola”

hdn kirjoitti klo 23.01.2013 16:19:

check!

ghost rogue kirjoitti klo 12.02.2013 15:46:

Ei toi ole suunniteltu avautuu nopeesti. get sick with it ja kuuntee uudestaan! kyllä se siitä openz fo ya. peace

Pleksi kirjoitti klo 12.02.2013 15:55:

rogue oikeessa

buak kirjoitti klo 07.09.2013 01:49:

Nyt kun tätä on tovin kuunnellut, niin onhan tää nyt aivan loistava. Konnan ulosannista ja flowsta oon pitänyt Korvia Myöten Ep:stä lähtien, ja tältä pohjalta myös lyriikka uppoaa kybällä. Haamurosvo on toki tehnyt hyvää työtä pohjien kanssa myös. Ei tätä muuten jaksais näin paljoo kuunnella.

Jätä kommentti