The Godfathers – Once Upon A Crime

The Godfathers - Once Upon A Crime

1. Teflon Dons
2. The City
3. High Tension
4. Punched Dead In The Face (Skit)
5. Black Medicine
6. Omerta
7. The Pain
8. Hustler
9. We’ll Kill You
10. Crook Catastraphe & The Gunblast Kid
11. Unsub
12. I Hate You (Skit)
13. Gangsta
14. Trigga 4 Hire
15. American Sickos
16. Wolf Eyes Feat. Mr. Hyde
17. Heart Attack
18. Once Upon A Crime

Ajatus Necrosta ja Kool G Rapista tekemässä yhteislevyä kuulosti alkuun vähintäänkin hämmentävältä. Ajatuksen hauduttua päässä tarpeeksi ja Wolf Eyes -sinkun kuuleminen nostivat kuitenkin odotuksia ja mieli teki päästä kuulemaan lisää. The Godfathers nimellä ratsastavan kaksikon viime vuoden lopulla ilmestynyt albumi kantaa nimeä Once Upon A Crime ja biisilistaa selaillessa jo useiden biisien nimet saivat kuolan valumaan. Paperilla kaikki olikin kunnossa, mutta todellisuudessa ei sittenkään ihan priimaa.

Vähän alle tunnin kuuntelusta käteen jää tasapaksua ja puuduttavaa Necro-tuotantoa yhdistettynä ”ihan ok” viihdyttäviin tarinoihin elämän nurjalta puolelta. Herrojen yhteistyö mikissä toimii kyllä kuin junan vessa – riimiä pukkaa ja lainien pallottelu kulkee sujuvasti. Siitä pitää osaltaan huolen useiden kymmenien vuosien yhteenlaskettu kokemus. Toisaalta myös muutamaa soolobiisiä jäi kaipaamaan vuoropuheluiden rinnalle, sillä saman kaavan kuuntelu biisi biisin perään alkaa puuduttamaan. Tasapaksusta kokonaisuudesta ei nouse montaa maininnan arvoista kappaletta esiin. High Tension, Black Medicine sekä Wolf Eyes saavat pään nyökkäämään ja jalan polkemaan tahtia, mutta kolme kovaa biisiä ei valitettavasti pelasta kokonaista levyä keskinkertaisuuden suosta.

Once Upon A Crimen suurimmaksi ongelmaksi nousee taustojen samankaltaisuus. Äänimaailma ja samplevalinnat alkavat puuduttamaan levyn edetessä, koska vastaan ei tule yhtään tarpeeksi räväkkää vetoa. Necrolta olisi toivonut muutamaa päähän potkivaa death rap -vetoa kunnon särökitaroilla. Kun aihepiirit ovat mitä ovat, synkempi tunnelma olisi toiminut huomattavasti paremmin. Yksittäisiä mielenkiintoisia vetoja löytyy, mutta kokonaisuutena albumi oli suuri pettymys. Nyt ei voi muuta kuin toivoa, että Kool G Rapin tulevalla levyllä olisi parempaa tuotantoa. Sen verran hyvin herra vielä vuosien jälkeenkin jaksaa riimitellä.

www.necroproduct.com/godfathers
www.facebook.com/necrohiphop
www.facebook.com/koolgrap4ever
Keskustele julkaisusta Redrum-187:n foorumeilla.

Jätä kommentti