Vitun kova ääni – Aikatauluis

Vitun kova ääni - Aikatauluis

1. Edelleen
2. Kahvitauko
3. Satteita
4. Väliaikainen
5. Uhusia
6. Harson Läpi Feat. Yona
7. Musta Pörssi
8. Riita Soinnussa
9. Petoni Viidakossa
10. Kumman Todellinen Uni
11. Lähtö

OG Ikonen ja arvostelijalle ennestään tuntematon Liigalaiska muodostavat kokoonpanon Vitun kova ääni. Reilu vuosi sitten huhtikuussa tuli ulos Vitun kova ääni -niminen omakustanne. Tämän vuoden huhtikuussa julkaistiinkin sitten kaksikon ”virallinen” debyytti Aikatauluis.

Aikatauluis on karkeasti jaettu kahteen osaan. Levyn alkupuolisko keskittyy huolettomaan elämän analysoimiseen menevien ja iloisten biittien päällä. Toisella puoliskolla vakavoidutaan, jopa vähän synkistellään ja hiukan fiilistellään haikeasti. Läpi albumin tekstien aiheena pysyvät enemmän tai vähemmän päihteet ja yleinen elämän pohtiminen. Näiden väliin mahtuu silti paljon aiheita ja tajunnanvirtaa, joka ei aina välttämättä keskity mihinkään tiettyyn asiaan. Hyvänä esimerkkinä Satteita, jossa ideana on sadepäivän fiilistely, vaikka aihe rönsyilee suuntaan jos toiseenkin.

Biittipuoli onnistuu ajamaan asiansa. Parhaiten tuotanto toimii synkemmän puolen biiteissä kuten Kumman todellinen uni, jonka piano kantaa hyvin levyn loppupuolelle sopivaa lähdön tunnelmaa. Myös Harson läpi tukee hyvin räpeistä paistavaa ulkopuolisuuden tunnetta ja Yonan laulama kertosäe tuo vielä hienon loppusilauksen. Alkupuolen soul-vaikutteiset biitit onnistuvat myös, mutta tahtovat jäädä liikaa taka-alalle. Varsinkin Edelleen ja Väliaikainen jäävät muita heikommaksi taustojen vuoksi. Satteita onnistuu kokonaisuutena huuliharppumelodian takia. Kertosäkeenä toimiva fiilistely antaa sopivasti tarttumapintaa versejen väleissä.

Yhteenvetona Aikatauluis on onnistunut levy. OG Ikosella ja Liigalaiskalla on molemmilla samantapainen tyyli, mutta herroilla on persoonalliset äänet ja heidät erottaa hyvin tämän vuoksi. Vaikka lyriikoista ei isoja mullistuksia löydy, ne toimivat silti fiilistelynä ja pohdiskeluna. Ulosantikin toimii molempien kohdalla todella hyvin, vaikka ainakaan Ikosen kohdalla se ei Mieron tiellä -levyn jälkeen ole suuri ihme.

Mitään suurta mullistusta Aikatauluis ei tuo, mutta kesäiseen fiilistelyyn se sopii. OG Ikosen tuotantoon tykästyneille ja Vitun kova ääni -omakustanteen faneille melko varma hankinta.

Kohokohdat: Satteita, Harson läpi, Kumman todellinen uni.

Keskustelua levystä Redrum-187:n foorumeilla täällä.
Uhusia-video
http://www.3rdrailmusic.fi
Omakustanne ja Aikatauluis-levyn sampleri kuunneltavissa täällä.

5 kommenttia artikkeliin “Vitun kova ääni – Aikatauluis”

kemo kirjoitti klo 18.06.2011 16:05:

Vain kolme tähteä tähteä serious?

olut kirjoitti klo 19.06.2011 16:52:

Mielipiteitä on tietenkin monia, ja voihan tälle antaa vaikka yhden tai viisi tähteä (siksi oiskin hyvä, jos käyttäjätkin saisivat antaa tähtiä). Suomiräppi on mennyt kovasti eteenpäin eikä tällaista musiikin ja räpin yhdistämistä vielä joku aika sitten voitu kuvitellakaa. Taso on noussut, mutta kyllä tälle julkasulle pystyy helposti antamaan vaikka sen viisi tähteä.

embty kirjoitti klo 06.07.2011 17:19:

Neljä tähtee ite antaisin ja kunniamaininta kuuluu satteita biisille. Todella hyvä levy.

masahoi kirjoitti klo 10.11.2011 20:09:

kyl tää levy on ainakin mun mielestä ikosta parhaillaan, ja liigalaiskakin pääsee moneen kertaan yllättämään todella positiivisesti. menee tän vuoden puolella julkastujen suomi ”räp” levyjen kärkikolmikkoon, helposti. 4/5 mun puolesta, koska jäi kaipaamaan lisää träkkejä tältä kaksikolta ! täältä kunniamaninnat satteita ja musta pörssi-nimisille kappaleille, omaan korvaan kaikista kovimmat ko. lätyltä.

Jeespoks kirjoitti klo 09.03.2012 14:16:

Erittäin kuunneltavaa kamaa, kuuntelen tälläkin hetkellä kyseistä levyä. 5/5

Jätä kommentti