Vitun Kova Ääni – Se kuulee jotain äänii ku se kattelee tonne…

1. Se kuulee jotain äänii ku se kattelee tonne
2. Saa mitä saa
3. Toiset imut
4. Kuuroi alkusoitto
5. Kuuroi
6. Muista tyhjentää välimuisti
7. Ulottuvuudesta viis
8. Sienestä alkusoitto
9. Sienestä
10. Tauotta tauol
11. Vääjäämättä

Alun perin OG Ikosen ja Liigalaiskan muodostama Vitun Kova Ääni julkaisi elokuun lopulla uusimman levynsä Se kuulee jotain äänii ku se kattelee tonne…. Albumin piti ilmestyä jo keväällä, mutta on oikeastaan hyvä asia, että se myöhästyi, sillä Se kuulee jotain äänii… on tunnelmansa takia ehdottomasti syyslevy. Syksyisistä sävellyksistä vastaavat edelleen Ikonen ja Laiska itse, mutta VKÄ loikkaa aiempiin tuotoksiin verrattuna hämyisempään suuntaan ja menoa siivittää nyt kokonainen orkesteri.

Vaikka Suomi on laadukkaan biittituotannon maa, on virkistävää huomata, että myös vanhoilla kunnon soittimilla saadaan loistavia taustoja aikaiseksi. Bändi, jonka muodostavat Lassi Ylönen, Tero Holopainen, Tomi Kosonen, Olli Puolakka ja Mirjami Holopainen, tuo levylle orgaanisuuden lisäksi runsaasti monipuolisuutta: taustat kuulostavat progen, reggaen ja funkin sekoitukselta. Välillä tunnelmoidaan jopa jazz-rytmein, kuten kappaleella Kuuroi, joka kuvaakin parhaiten albumin henkeä – tätä levyä kuunnellessa tekee jostain syystä mieli tuijottaa syyssadetta ikkunasta. Vitun Kova Ääni muistuttaa uudessa muodossaan paljon Koivuniemen Herroja, mutta myös OlliPa & Funksons –kokoonpano juolahtaa mieleen vertailukohteita miettiessä.

MC:t ovat edelleen entisensä. Liigalaiska on moderni runoilija sanan varsinaisessa merkityksessä ja OG Ikonen puolestaan tiputtaa maanläheisempiä läppiä tunnetusti tiukalla flow’lla. Laiskan ja Ikosen tyylit tukevat toinen toisiaan tuoden jokaiseen kappaleeseen sekä mielenkiintoisia mielikuvia, että helposti lähestyttävää paatosta. Kappaleiden aiheetkin ovat samat kuin ennen, ja toisaalta ne ovat samat kuin jo liian monella suomirap-kiekolla: päihteet, kiireettömät hetket, normien ulkopuolella eläminen ja räppäämisestä räppääminen eivät varsinaisesti ole uusia oivalluksia. Räppäreiden erilaiset lähestymistavat albumin teemoihin tekevät biiseistä silti mielenkiintoisia.

VKÄ:n uutukainen versoo pari mahdollista ikivihreää, jotka ovat letkeä Sienestä ja tälle levylle räätälöity versio Ulottuvuudesta viis –kappaleesta. Muita biisejä vaivaa ehkä pienoinen tasapaksuus. Se kuulee jotain ääniä ku se kattelee tonne… on kuitenkin ennen muuta kokonaisuus, jolla raidat nivoutuvat onnistuneesti toistensa lomaan ja jolla utuinen äänimaisema on vähintään yhtä tärkeässä osassa kuin äänessä olevat MC:t. Tämä platta on aikaisempia Vitun Kova Ääni –levyjä vähemmän rap, mutta enemmän kaikkea muuta. Joillekin se voi tietysti olla pettymys, mutta kannattaa silti yrittää vastaanottaa avoimin mielin tämä tajuntaa ja Vitun Kovan Äänen musiikillista alaa laajentava kokemus.

Keskustele levystä Redrum-187:n foorumeilla täällä.
www.3rdrailmusic.fi

5 kommenttia artikkeliin “Vitun Kova Ääni – Se kuulee jotain äänii ku se kattelee tonne…”

hdn kirjoitti klo 31.10.2012 13:43:

peukut pystyyn

Palapeli kirjoitti klo 01.11.2012 00:57:

Pitääpi vertailun vuoksi heittää yks näkemäni arvostelu tästä levystä http://www.v2.fi/arvostelut/viihde/1197/Vitun-Kova-Aani-Se-Kuulee-Jotai-Aanii-Ku-Se-Kattelee-Tonne/ huomaa et peli sivustoilla o vähän eri mielipide räpistä ku räppi foorumeilla 😀 mut hieno levy omasta mielestä ! samaa rataa ku ikonen ja kumppanit jatkaa nii hyvä tulee !

Tsydde kirjoitti klo 01.11.2012 12:21:

Ihan Vitun kova levy.

vahitsu kirjoitti klo 02.11.2012 13:51:

VKÄ on aika pitkälti sitä mitä suomiräbäytys on parhaimmillaan!!

santtu kirjoitti klo 25.12.2014 07:35:

On vaan niin hyvän kuulosta musiikin ettö pitää varmaan poistaa koko levy

Jätä kommentti