Rap-manageri kätki huumeita ja aseita yrityksensä tiloihin

Keskustelua suomalaiseen rappiin liittyvistä uutisista, julkasuista ja muista puheenaiheista hyvän maun rajoissa.
Avatar
UncleSam
Ylläpito
Viestit: 10758
Liittynyt: Su 08.1 2006 1:00
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Rap-manageri kätki huumeita ja aseita yrityksensä tiloihin

Viesti Kirjoittaja UncleSam » Ma 07.8 2017 0:10

Tässäpä mielenkiintoinen uutinen viikonlopulta 8)

Rap-manageri kätki huumeita ja aseita yrityksensä tiloihin Korsoon – leikkipyssykuva Facebookissa johti vuosien tuomioon

Hämärähommiin sekaantuneelle yksittäinen päivitys sosiaalisessa mediassa voi tulla kalliiksi. Näin kävi vantaalaiselle Jukka Mikael Kuismalle, jonka Facebook-profiilissa julkaistu kuva rynnäkkökiväärin kanssa herätti virkavallan kiinnostuksen ja paljasti tämän säilöneen työpaikallaan useita laittomia aseita ja huomattavan määrän huumausaineita.

Mies hallinnoi ja toimi projektipäällikkönä liikeyrityksessä, jonka tiloissa toimi tatuointiliike, minkä lisäksi se pyöritti Pirados-brändillä tunnettua vaateliikettä sekä äänitysstudiota. Hän toimi myös äänitysstudion osalta managerina rap-artisteille, joiden sanoitukset käsittelevät pitkälti yhteiskunnan synkkiä puolia ja rikollisuutta.

Leikkiase vei oikeiden aseiden jäljille

Viime vuoden kesäkuussa poliisi otti miehen kiinni Facebookissa julkaistun kuvan johdosta ja suoritti etsinnän yrityksen toimitiloihin Vantaalla. Ratsiassa löytyi joukko aseita, mukaan lukien Uzi-merkkinen konepistooli, kolme kivääriä, haulikko, pistooli ja suuri määrä ammuksia.

Aseista useat oli ilmoitettu anastetuiksi. Mies kertoi kuulusteluissa hankkineensa osan aseista kunnostettavaksi ja eteenpäin myytäviksi, osan rekvisiitaksi musiikkivideoille ja osan omaksi turvakseen. Tilassa ollut konepistooli oli hänen mukaansa lainassa.

Koko tutkinnan käynnistänyt rynnäkkökivääri lippaineen löytyi etsinnässä. Miehen rötökset paljastanut pyssy paljastuikin toimimattomaksi koriste-esineeksi, jota pidettiin firman seinällä. Koko vyyhti siis lähti siis purkautumaan kuvasta, jossa mies poseerasi täysin laillisen esineen kanssa.

Pilveä viinikaapissa, metamfetamiinia pukuhuoneessa

Aseet eivät jääneet ainoaksi löydöksi, sillä firman tiloista löytyi noin puoli kiloa metamfetamiinia esimerkiksi pukuhuoneen kaapin päällä lojuneesta ilmastointiputkesta ja väliseinän sisälle kätkettynä. Lisäksi viinikaapista löytyi noin sata grammaa kannabiksen kukintoa.

Miehen mukaan amfetamiini oli hankittu aikanaan hänen omaan käyttöönsä hänen kärsiessään amfetamiiniriippuvuudesta. Kannabista hän alkoi käyttää päästäkseen riippuvuudestaan eroon. Hän kiisti myyneensä mitään aineita.

Mies itse kertoi poliisille lisäksi kätkeneensä äitinsä talon pihalle maan alle salkun, josta löytyi suuri määrä ammuksia ja neljä pötköä dynamiittia. Yhteensä erilaisia ammuksia takavarikoitiin mieheltä yli 400 kappaletta.

Touhut eivät loppuneet

Miehen ongelmat poliisin kanssa eivät päättyneet tähän. Huhtikuussa vuonna 2017 poliisipartio oli illalla tekemässä katuvalvontaa Korsossa, kun he havaitsivat Piradosin toimitilojen edessä kaksi autoa, joista toinen kuului United Brotherhood -järjestöön kuuluvalle henkilölle.

Autojen lähtiessä liikkeelle poliisit pysäyttivät ne. Järjestöön liitetty mies paljastui kuljettavan Kuismalle kuuluvaa autoa, jonka takakontista löytyi tietokoneen pahvipaketissa 2440 ekstaasitablettia. Tämän lisäksi autosta löytyi hieman kokaiinia ja revolveri.

Kuisma taas oli ottanut käyttöönsä miehen käyttämän auton ja oli poliisin huomattuaan heittänyt ajaessaan tien pientareelle pistoolin. Hänen hallustaan löydettiin myös kannabista, jonka mies kertoi olevan hänen kaverinsa luvallista lääkekannabista.

Poliisi teki löytöjen johdosta Piradoksen tiloihin jälleen etsinnän. Paikalta löydettiin seinään kiinnitettyyn sähköjohtokoteloon kätkettyä kokaiinia muutamia kymmeniä grammoja.

Lisäksi tuulikaapin välikattoon oli kätketty 1500 kappaletta Xanax-tunnuksella varustettuja pillereitä, jotka eivät laboratoriotestien perusteella kuitenkaan sisältäneet päihdyttäviä aineita. Kuisma kertoi jonkun jättäneen ne studiolle, ja ne oli tarkoitus viedä roskiin. Lisäksi tiloista löytyi jälleen patruunoita ja pistoolin lippaita.

Poliisi arvioi ekstaasien katukauppa-arvoksi noin 36 000–48 000 euroa ja kokaiinin osalta 10 000–12 000 euroa.

Pitkä tuomio

Kuisman autoa ajanut mies kiisti tietävänsä mitään huumeista, mutta myönsi revolverin kuuluvan hänelle. Kuisma taas myönsi kokaiinin ja kannabiksen olevan hänen, mutta kiisti tietävänsä mitään autostaan löytyneistä ekstaasitableteista.

Helsingin käräjäoikeus kuitenkin katsoi Kuisman laittaneen ekstaasitabletit autoon. Näin tuomiossa todetaan:

"Huomioon ottaen, että teonkuvauksessa mainitut 2 440 kpl ekstaasitablettia on takavarikoitu vastaaja Kuisman omistamasta autosta ja ovat olleet pakattuina sellaiseen pahvilaatikkoon, jossa on alun perin ollut vastaaja Kuisman ostama tietokone. Käräjäoikeus pitää varsin epäuskottavana, että joku muu kuin Kuisma olisi laittanut ekstaasitabletit kyseiseen laatikkoon ja sitten Kuisman auton takakonttiin."

Sen sijaan Kuisman autoa ajanut mies katsottiin syyttömäksi huumausainerikokseen, sillä ei ollut näyttöä hänen tietäneen autossa olleista huumeista. Hänet tuomittiin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Jukka Mikael Kuisma tuomittiin 5 vuoden 3 kuukauden vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, törkeästä ampuma-aserikoksesta, räjähderikoksesta, kätkemisrikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ampuma-aserikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lisäksi useita muita henkilöitä tuomittiin pienempiin tuomioihin esimerkiksi erilaisista huumausainerikoksista. Kuisman huumeiden esimerkiksi katsottiin olevan peräisin henkilöltä, joka aiemmin tuomittu Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan ostoskeskus Itiksen vessassa käymästään huumekaupasta.

https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikk ... gs.739wyoE

Avatar
Mustanaamio-G
Viestit: 1052
Liittynyt: Pe 06.3 2009 15:21
Paikkakunta: Asfalttiviidakko

Re: Rap-manageri kätki huumeita ja aseita yrityksensä tiloih

Viesti Kirjoittaja Mustanaamio-G » Pe 11.8 2017 16:22

Ilmeisen väkevää business-meininkiä. Piradoksen nettisivuilla on tämmöinen huomio:
Piradoksen perustajat kommentoivat Ville Eklundin kirjottamaa uutisartikkelia, joka julkaistiin 05.08.2017 MTV.fi:n sivulla.

Hei. Pyydämme anteeksi, että aikaa on kulunut näin paljon kommentoimasta Ville Eklundin (MTV.FI:n) kirjoittettua artikkelia kohtaan, joka julkaistiin 05.08.2017.

Pirados perustettiin vuonna 2009 Tallinnassa, Perustajajina toimii – Rene Leet & Oliver Vaher. VAIN he ovat kyseisen brändin perustajia ja omistajia. Pirados on vaatetus- ja tatuointi brändi. Brändi on tavaramerkki, joka on rekisteröity Euroopan unionissa. Suomen ensimmäinen Piradoksen vaatetus- ja tatuointiliike avattiin vuonna 2013 Kalevinkadulla, jossa Rene & Oliver tapasivat ensimmäistä kertaa Jukka Kuisman. Pirados Brand alkoi tukea häntä vaatteilla, koska hän teki hyvän ensivaikutelman, hienoja musiikkivideoita ja oli osallisena Turppakeikka tapahtumassa. Vuonna 2014 Pirados Corporation OÜ tarjosi Jukka Kuismalle tavaramerkki- franchise-oikeudet Suomessa. Tämä tarkoitti, että hänen yrityksensä sai etuoikeuden ostaa Piradoksen vaatteita tukkuhintaan. Kaikki sujui hyvin vuonna 2014 ja 2015. Nyt kaikki tietävät, mitä Jukka Kuisma teki vuosien 2016 ja 2017 aikana viime viikonloppuna julkaistussa artikkelissa. Tässä artikkelissa on kuitenkin viisi suurta virhettä tosiseikoista! Viisi kertaa mainitut tilat eivät olleet Piradoksen kauppa tai toimisto, eivätkä muutenkaan missään tekemisissä Pirados brändin tai omistajien kanssa vuonna 2016 & 2017. Kyseinen liiketila oli Jukka Kuisman yrityksen tila, jossa hänellä oli kauppa, studio ja tatuointiliike, mutta Jukka Kuisman viimeisin vaate ostos tapahtui 2016 maaliskuussa. Meidän Piradoksen omistajien mielestä meidän ei tarvitse niellä tälläistä paskaa, koska me pyöritämme Vaate & Tatuointi brändiä, ei mitään helvetin jengiä. Kiitos huomiostasi – Ville Eklund & MTV. PS! Älkää unohtako vierailla verkkokaupassamme sivulla piradosbrand.com, josta löytyy vaatekauppa, blogi & ja yhteystiedot johon voi soittaa tiedustellakseen mitä Pirados edustaa ja löytääksenne kivijalkakauppojen sijainnit!

http://piradosbrand.com/fi/blogi-fi/pir ... n-sivulla/

Avatar
åsGu96
Viestit: 299
Liittynyt: Ke 16.3 2011 18:19

Re: Rap-manageri kätki huumeita ja aseita yrityksensä tiloih

Viesti Kirjoittaja åsGu96 » Pe 11.8 2017 20:40

Tää Jukka vaikuttaa kyl vitun viisaalt heebolt. Itehän kans säilytän firman tilois koksut ja ukin pumppuhaulikkoo.
"I gotta tattoo of a dick on my foot
So when I kick you in your ass I'll be fuckin' you up too"

Vastaa Viestiin

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija